NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

Zaradi slabe epidemiološke slike v regiji in solidarnosti do zdravstvenega osebja, so svete maše do nadaljnjega brez udeležbe ljudstva.

  1. Cerkev v Šmarju je odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri v Šmarju.
  4. Krsti so dovoljeni v krogu družine
  5. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

NAŠI RAJNI

Umrla je Marija Mlinar iz Lemberga. Pogreb pokojne bo v torek ob 15.15 uri. Umrla je Štefka Jug iz Dolge Gore. Pogreb pokojne bo v sredo ob 13. uri. Rajni priporočamo v molitev.

 

STARO LETO – SILVESTROVO

V četrtek je staro leto, zadnji dan v letu. Ob 19. uri bo sveta maša z zahvalno pesmijo v Šmarju. Sveto mašo boste lahko spremljali prek spleta.

 

NOVO LETO

V petek je novo leto, praznik Marije Božje Matere. Ob 9. uri, bo sveta maša v Šmarju, ki jo lahko spremljate prek spleta.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV IN DRUŽIN

Zaradi vsem znanih razmer letos božičnih blagoslovov domov in družin ne bo. Če pa bi kdo želel blagoslov pa naj nam sporoči in se bomo dogovorili za blagoslov doma in družine.

 

DAR ZA SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE

Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v režo vrat župnišča, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

SPREMEMBA BANČNEGA TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA ŽUPNIJE

S 1. januarjem ima župnija zaradi združevanja bank nov transakcijski računa: TRR: SI56 0400 1004 6528 852

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE

Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka, se priporočamo za prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na župnijski TRR: SI56 0400 1004 6528 852 ali osebno. Bog vam povrni.

 

VERSKI TISK V LETU 2021

Družina – 119,60 € (posamezna številka 2,30 €), Ognjišče – 33,50 € (posamezna številka 3 €), Mohorjeve knjige za leto 2022 – 49 €, Prijatelj 11€, Misijonska obzorja 11€. Prosim, da ostanete naročniki verskega tiska, četudi so takšne razmere in ni rednih sv. maš. Vse to se bo uredilo. Po božiču bom razumel, da boste tisti, ki ste bili naročniki do sedaj in niste naročnine odpovedali, naročniki verskega tiska tudi v prihodnje. Dobrodošli tudi novi naročniki verskega tiska. Potrudimo se, da bomo brali dobro čtivo.