VEROUK

Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

POSTNI ČAS

Pred nami je postni čas. Lahko bi ga imenovali tudi duhovne vaje Cerkve. Povabljeni, da ga obrnete v prid svoje duhovne in verske prenove. Povabljeni k osebni in skupni družinski molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

PEPELNICA

V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. Z njo začenjamo letošnji postni čas. Sveta maša bo ob 8.30 uri. Med sveto mašo bo obred pepeljenja.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA OB PETKIH

Vsak postni petek se bo sveta maša pričela z molitvijo križevega pota.

 

SVETA SPOVED

Zakrament svete spovedi je zakrament božjega usmiljenja in ljubezni Boga do vsakega človeka. Prav je, da vsaj v času pred veliko nočjo in božičem gremo k sveti spovedi. Tega pa za lansko veliko noč in tudi božič ni bilo mogoče, zaradi epidemije. Da bi lažje omogočili za letošnji postni čas bo pred vsako sveto mašo priložnost za sveto spoved. Res lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijski cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.