POSTNI ČAS

Postni čas nas vabi k osebni in skupni družinski molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

PRAZNIK GOSODOVEGA OZNANJENJA

V četrtek je praznik Gospodovega oznanjenja. Praznična sveta maša bo ob 17.00 uri. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju. Pred sveto mašo bo priložnost za sveto spoved.

 

CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Zaradi varovanja zdravja in priporočil, ki so podana bo blagoslov butar in zelenja pred vsako sveto mašo v cerkvi, ne zunaj. Svete maše bodo v Lembergu ob 8.00 uri, v župnijski cerkvi pa ob 9.00 in 10.30 uri. Lepo prosimo da se skušate nekako porazdeliti na vse tri svete maše in s tem paziti drug na drugega.

 

VEROUK

Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK). Za veroučence od 1. do 6. razreda bo poslala gospa Andreja. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

SVETA SPOVED

Zakrament svete spovedi je zakrament božjega usmiljenja in ljubezni Boga do vsakega človeka. Prav je, da vsaj v času pred veliko nočjo in božičem gremo k sveti spovedi. Tega pa za lansko veliko noč in tudi božič ni bilo mogoče, zaradi epidemije. Da bi lažje omogočili za letošnji postni čas bo pred vsako sveto mašo priložnost za sveto spoved. Res lepo povabljeni k sveti spovedi.

PREHOD NA POLETNI ČAS

Iz prihodnje sobote na nedeljo bomo prešli na poletni čas, zato bomo urine kazalce premaknili za eno uro naprej.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem tednu skrbijo za župnijski cerkev verniki iz Polžanske vasi in Gradca.