SVETE MAŠE Z LJUDSTVOM

Svete maše z ljudstvom in obhajanje drugih bogoslužij, sv. krst, sv. zakon in pogrebi s svetimi mašami so zopet dovoljene. Upoštevajmo priporočila in varujmo svoje zdravje, zato pri sveti maši v cerkvi nosimo maske, razkužujmo roke in držimo medosebno razdaljo.

 

PETJE PRI SVETI MAŠI

Ljudsko petje pri sveti maši je dovoljeno, prav tako tudi zborovsko, vendar z maskami in razdaljo med pevci.

 

ŠMARNICE V MESECU MAJU: Mesec maj nas vabi k šmarnični pobožnosti. Šmarnice za  otroke pa bodo preko spleta, na facebook strani obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah. 

 

NAŠI RAJNI

Umrla je Marija Jančič iz Mestinja. Pogreb in nato pogrebna sveta maša bo v torek ob 16. uri na Sladki Gori. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

BINKOŠTI

Prihodnjo nedeljo so binkošti, z njimi zaključujemo letošnji velikonočni čas. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE BIRME

Sveta birma bo v soboto 5. junija, ob 10. uri. Kot duhovno pripravo vabim vse birmance, njihove starše in botre, da prihajate k nedeljski sveti maši v župnijsko cerkev v mesecu maju.

 

PRVO SVETO OBHAJILO: Sveto obhajilo bo v nedeljo 13. junija, ob 10.30 uri. Vabim vse k svetim mašam, kot pripravi na sveto obhajilo.

 

VEROUK

V tem tednu imajo verouk veroučenci od 1. do 6. razreda, ter 8. in 9. razreda. Birmanci, starši in botri so povabljeni k sveti maši ob 18. uri.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tednu po veliki noči, skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.