LEPA NEDELJA PRI SV. BENEDIKTU (11.7.)

V nedeljo lepo povabljeni na lepo nedeljo k sv. Benediktu. Ob 10.30 uri bo telovska procesija po nje pa sveta maša. Lepo povabljeni. V župnijski cerkvi bo to nedeljo sveta maša ob 8. uri.

 

ŠMARJETNA NEDELJA (18.7)

V nedeljo, 18. julija, bomo ob 10. uri obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori. Ob 10. uri bo Telovska procesija okoli cerkve in po njej slovesna sveta maša.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE, PLETENJE VENCEV ZA ŠMARJETNO NEDELJO

Za slovesnost šmarjetne nedelja naprošeni v sredo 7. julija ob 9. uri, da očistimo cerkev in njeno okolico. V četrtek in petek pa se bodo spletali venci od 14. ure dalje. Prosimo tudi za zelenje.

 

PERSONALNE SPREMEMBE V NAŠIH TREH ŽUPNIJAH

S 1. avgustom prevzema vodenje župnij Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah in Sv. Peter na Kristan Vrhu, novi župnik. Med nas prihaja za župnika g. Damjan Ratajc. Novemu župniku izrekam iskreno dobrodošlico in želim vse dobro, vas pa prosim, da ga kot domačega rojaka sprejmete in mu pomagate pri verskemu, pastoralnemu in gospodarskemu življenju župnije. Jaz pa se po 11 letih župniške službe in 10 letih dekanske službe poslavljam od vas. Na šmarjetno nedeljo bom še zadnjič kot župnik med vami.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tretjem tednu meseca julija župnijsko cerkev očistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.