SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV (5.8): V četrtek, 5.8. vabljeni člani ŽPS in ključarji po večerni sveti maši na srečanje z novim župnikom v župnišče.

 

OBISK BOLNIKOV NA DOMU

V tem mesecu še ne bo obiska bolnikov na domu.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. IN 13. AVGUST

Povabljeni v četrtek zvečer, 12. avgusta, ob 20. uri, na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil Alojz Kačičnik, župnik na Ponikvi. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami okoli cerkve.

V petek, 13. avgusta, bo ob 10. uri romarska sv. maša.

Naprošeni, da pripravite tudi zelišča za blagoslov. Povabite svoje sorodnike znance in prijatelje. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V soboto, 14. avgusta, vabljeni na romarski shod na Tinsko, ob 19. uri.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE, 15. avgust

V nedeljo, 15. avgusta, je zapovedan praznik vnebovzetja Device Marije. V Lembergu in župnijski cerkvi bosta sveti maši kot običajno. Lepo povabljeni.

 

ROMANJE K SV. ROKU V ŠMARJE

 Lepo vabljeni k sv. Roku v Šmarje, v nedeljo, 15. avgusta, ob 17. uri, sveto mašo bo vodil konjiški arhidiakon Jože Vogrin. V ponedeljek 16. avgusta. Svete maše bodo ob 7., 8., 9., 10. in 18. uri. Osrednjo romarsko mašo ob 10. uri bo vodil Rok Metličar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V prvem tednu avgusta skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Sladke Gore in Pečice. Za praznični romarski shod pa naprošeni vsi da pripravimo cerkev in njeno okolico, v torek, 10. avgusta ob 9. uri.