ZAHVALA: V četrtek, 12. in v petek, 13. avgusta sta bila tukaj na Sladki Gori glavna romarska shoda. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste kakor koli prispevali svoj delež, da je bilo to naše praznovanje lepo in prijetno.

 

ROMANJE K SV. ROKU V ŠMARJE

Danes popoldan, ob 17. uri ste lepo vabljeni na romarski shod k sv. Roku. Sveto mašo bo vodil konjiški arhidiakon Jože Vogrin. Zvečer pa bo v cerkvi sv. Roka med 21. in 23. uro molitveni večer, ki ga pripravljajo mladi. Pridite in molimo, saj je sv. Rok eden izmed glavnih priprošnjikov zoper kužne bolezni.

Jutri, na god sv. Roka so v cerkvi sv. Roka svete maše ob 7., 8., 9., 10. in 18. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil Rok Metličar, generalni vikar celjske škofije.

Svete maše bo možno spremljati tudi zunaj cerkve, saj bo poskrbljeno za klopi in ozvočenje. Ceste ne bomo zapirali, bodo pa redarji poskrbeli da bo moč urejeno parkirati.

V nedeljo, 22. avgusta je pri sv. Roku ob 10.30 uri blagoslov pšenice. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V tretjem tednu meseca avgusta krasijo in čistijo cerkev verniki iz Polžanske vasi in Bobovega, v četrtem pa verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.