PRVI ČETRTEK : Četrtek je prvi v mesecu. Povabljeni k molitvi za nove duhovniške poklice in sveti maši. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Pol ure pred sveto mašo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim.

 

ANGELSKA NEDELJA: Prva nedelja v septembru je angelska nedelja, zato je v nedeljo, 5. septembra ob 10.30 uri sv. maša v p. c. sv. Mihaela.

 

PRVA NEDELJA : Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za vzdrževanje župnije. Bog povrni za vsak vaš dar.

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Spoštovani starši, dragi veroučenci!

Pred nami je novo šolsko in veroučno leto 2021-2022. Kakor za prejšnje šolsko in veroučno leto tako tudi za letošnje velja, da ne vemo natančno, kaj vse nas pravzaprav natančno čaka. Upamo, da bodo šole in veroučne učilnice ostale odprte, da bo verouk potekal, tako kot je običajno – v veroučni učilnici, da bomo lahko skupaj navzoči pri sv. mašah.

Lepo vabim vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in bodo letos stopili v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku.

Vpis otrok v prvi razred verouka bo v prostorih župnišča v četrtek, 9. septembra ob 17. uri. Ta dan bodo učbeniki na razpolago za vse veroučence. … Kdor ne bi mogel poravnati prispevka za verouk se naj oglasi pri župniku. Finančna stiska ne sme biti ovira, da otrok ne bi obiskoval verouka.

Več bo zapisano v prihodnji številki župnijskega lista.

Naj pastoralno leto spremlja Božji blagoslov, da bo prepoznavno po naših sadovih in ne le po naših besedah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 30. avgusta do 5. septembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.