SLOMŠKOVA NEDELJA

V Sloveniji obhajamo god bl. Antona Martina Slomška 24. septembra, Slomškovo nedeljo pa na nedeljo, ki je po datumu najbližje godovnemu dnevu. S tem dogodkom tudi na zunaj in slovesneje obeležimo Slomškov god. To je priložnost za poživljanje njegovega svetniškega lika, njegovo delo ter krepitev njegovega pomena za sodobni čas. Pred beatifikacijo oz. razglasitvijo za blaženega je bil 24. September kot dan Slomškove smrti (1862) dan spodbude in molitve za beatifikacijo, odslej pa za kanonizacijo oz. razglasitev za svetnika.

Slomškovo nedeljo letos praznujemo v nedeljo, 26. septembra 2021. Osrednja slovesnost bo pri Sv. Jožefu v Celju. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres. 

V soboto, 25. septembra pa se na Ponikvi obhaja Slomškov dan – srečanje učiteljev, vzgojiteljev, katehetov in staršev od 9.30 do 15. ure. Ob 12.30 uri je sv. maša. Somaševanje bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimiljan Matjaž.

 

MOLITEV ZA KANONIZACIJO BLAŽENEGA ŠKOFA ANTONA MARTINA SLOMŠKA

Nebeški Oče!
Blaženi škof Anton Martin Slomšek
je luč na poti našega krščanskega življenja.
Naj nas spremlja njegov zgled
in podpira njegova priprošnja,
da bomo v edinosti s teboj
in med seboj napredovali v veri,
upanju in ljubezni in bodo uslišane
naše prošnje za njegovo kanonizacijo.
To prosimo, po Kristusu, našem Gospodu.
Amen.

Blaženi Anton Martin Slomšek.
Prosi za nas!

POGOJI ZA UDELEŽBO PRI SVETI MAŠI

Spoštovani verniki! Za udeležbo pri sv. maši moramo na podlagi veljavnih predpisov odslej izpolnjevati pogoj PCT (prebolelost, cepljenje, testiranje).
Prosimo tudi, da v cerkvi nosite zaščitno masko in si ob vstopu in izstopu razkužite roke. Mladi do 15 leta za obisk sv. maše ne potrebujejo izpolnjevati pogoja PCT. Hvala za razumevanje.

 

SVETA MAŠA PRI SV. MIHAELU

V nedeljo, 26. septembra obhajamo Mihaelovo nedeljo, zato bo pri sv. Mihaelu sveta maša ob 10.30 uri. V župnijski cerkvi bo sveta maša ob 8. uri. V Lembergu prihodnjo nedeljo ne bo svete maše.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

 V četrtek, 23. 9. 2021 ob 18.30 uri vabim ministrante, da se preštejemo in se spet pripravimo za predano in redno služenje v ministrantskih vrstah. Zberemo se pred cerkvijo. Vabljeni zdajšnji in novi ministranti. Še posebej pa bomo veseli, da se število ministrantov poveča in se nam pridružijo novi člani. 

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 20. do 26. septembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.