MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: Mesec oktober je, prav tako kot maj, posvečen naši nebeški materi Mariji: v maju njej na čast nabiramo šmarnice – duhovne šopke, imenovane po dišečem spomladanskem cvetju, v oktobru pa ji pletemo vence iz »najlepših jesenskih rož« – častimo jo z molitvijo rožnega venca. Ta pobožnost, ki je postala vsakdanja duhovna hrana mnogih ljudi, je zrasla iz otroške vere preprostih src pred približno sedemsto leti. Povsod so se je z ljubeznijo oprijeli verniki vseh slojev in vse je obogatila, saj je to čudovita šola življenja s Kristusom pod Marijinim vodstvom.

V mesecu oktobru vas še posebej vabim, da se z rožnim vencem v roki pogosto približamo  rožnovenski Materi Božji. Tako bomo v oktobru še bolj povezani z njo, ki je bila z Jezusom vsak trenutek njegovega zemeljskega življenja.

 

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM : V četrtek lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 16.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast materi Božji molimo za nove duhovniške poklice. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU : Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

PRVA NEDELJA

Nedelja, 3. oktober je prva v mesecu, zato je darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskrena Bog povrni za vaš dar.

 

PRESTAVITEV URE VEČERNE SV. MAŠE

Od tega tedna naprej so večerne svete maše ob 17. uri. 

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 27. septembra do 3. oktobra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Nove vasi in Pijovcev.