MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: V mesecu oktobru vas še posebej vabim, da se z rožnim vencem v roki pogosto približamo  rožnovenski Materi Božji. Tako bomo v oktobru še bolj povezani z njo, ki je bila z Jezusom vsak trenutek njegovega zemeljskega življenja.

 

ŠTUDENTJE/KE ARHITEKTURE NA SLADKI GORI: Študentje/ke pokrajinske arhitekture bodo v tem tednu iskali ideje za zunanjo ureditev Šmarja. Na prošnjo občine Šmarje bodo ti študentje/ke bivali v prostorih župnišča tukaj na Sladki Gori. V prostorih župnišča bo v tem tednu ob večerih gorela luč, kar je znamenje življenja. Bog daj, da bi luč v župnišču večkrat gorela J.

 

PROPEDEVTIČNI LETNIK V LETU 2021/22

Že tretjo leto zapored v župniji Šmarje pri Jelšah od meseca oktobra do junija v prostorih župnišča bivajo fantje, ki v sebi čutijo duhovniški poklic in razmišljajo o tem, da bi postali duhovniki. Od nedelje, 3. oktobra naprej bo v župnišču življenje še bolj živo, saj se bo nam trem pridružilo pet fantov, ki bodo v tem letu še bolj spoznavali in prepoznavali svojo poklicanost za duhovniški poklic. Iz vseh treh župnij jim želim dobrodošlico in lepo počutje med nami. Vsi pa smo povabljeni, da te mlade fante podremo z molitvijo pri njihovem prepoznavanju duhovne poklica.

 

SKAVTI VABIJO

Bodi vedno pripravljen polepšati dan starejšemu, odstraniti vejo s ceste, v naravi občudovati Stvarnika, si žvižgati, a se ne požvižgati, skuhati kosilo presenečenja, se družiti s svojimi vrstniki.

Bodi vedno pripravljen se prijaviti k skavtom. Skavti Šentjur 1 vabijo na prvo srečanje, ki bo v soboto, 9. 10. 2021 ob 17. uri na dvorišču pred Cerkvijo v Šentjurju. Skavtska srečanja so namenjena za otroke in mlade, ki so stari od 8. do 20. let.  Prijavite se na: sentjur1@skavti.si ali 031/436 116.

                

SVETOPISEMSKA SREČANJA: V sredo, 6. oktobra ob 19.30 uri lepo vabim vse, ki bi želeli globlje spoznati Boga, na svetopisemsko srečanje. Skupaj bomo prebirali Matejev evangelij in skušali odstirati obličje Boga. Srečanje bi imeli v veroučni učilnici pri župnišču v živo pod pogoji PCT, enkrat mesečno. Obenem bomo imeli tudi računalniško povezavo preko Zoom-a za vse, ki težko pridejo v živo. Kdor bi želel spremljati na ta način, naj pošlje “pozdrav” na: janez.kozinc@gmail.com

 

SREČANJE DUHOVNIKOV DEKANIJE KOZJE – ROGATEC – ŠMARJE PRI JELŠAH: V sredo, 6. oktobra bomo duhovniki dekanije Kozje – Rogatec – Šmarje pri Jelšah imeli srečanje oz. rekolekcijo v župniji Šmarje. Nova dekanija obsega 31 župnij in od tega je 12 župnij v soupravi. Na ozemlju te nove dekanije deluje 25 duhovnikov. Skupno srečanje bomo začeli s sveto mašo ob 9.30 uri. Vabljeni, da se nam pridružite pri sv. maši.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 3. do 10. oktobra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.