MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

V mesecu oktobru vas še posebej vabim, da se z rožnim vencem v roki pogosto približamo  rožnovenski Materi Božji. Tako bomo v oktobru še bolj povezani z njo, ki je bila z Jezusom vsak trenutek njegovega zemeljskega življenja.

 

SINODA 2021 – 2023; Papež Frančišek je za obdobje 2021 – 2023 sklical sinodo, ki se bo začela na ravni krajevnih Cerkva, nadaljevala prihodnje leto na celinski ravni, leta 2023 pa bo 16 redno zasedanje škofovske sinode v Rimu. Naslov sinode se glasi: Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo (misijon).

Tema sinode je sinodalnost sama. Sinodalni proces, v katerega vstopamo, usmerja temeljno vprašanje: Kako se danes na različnih ravneh (od krajevne do vesoljne) uresničuje »skupna hoja«, ki Cerkvi omogoča, da oznanja evangelij? H katerim korakom nas vabi Sveti Duh, da bi rastli kot sinodalna Cerkev? Cilj sinode ni izdelati poročila, temveč sprožiti proces boljšega poslušanja v naših občestvih, kar naj privede do prenove Cerkve v konkretnem življenju.

Škofovska sinoda na škofijski ravni se po vsem svetu začenja v nedeljo, 17. 10. 2021. V celjski škofiji jo slovesno začenjamo v stolnici ob 15. uri s sveto mašo, ki jo vodi škof Maksimiljan. Prav je, da se tudi iz naše župnije udeležimo slovesnega začetka škofovske sinode na škofijski ravni.

V pričakovanju pričetka sinode na škofijski ravni pa stolna župnija pripravlja slavljenje za mlade s Stična bendom, ki bo v soboto, 16. 10. 2021 ob 20 uri v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju. Na oba dogodka lepo vabljeni!

 

MOLITEV ZA SINODO

Pred Teboj smo, Sveti Duh, ko smo zbrani v Tvojem imenu.

Samo ti nas vodi, bodi doma v naših srcih;

pokaži nam pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.

Šibki smo in grešni; ne dopusti, da bi širili nered.

Ne dopusti, da bi nas nevednost vodila po napačni poti

ali da bi pristranskost vplivala na naša dejanja.

Daj, da v Tebi najdemo svojo edinost,

da bomo lahko skupaj hodili večnemu življenju naproti

in se ne bomo oddaljili od poti resnice in od pravičnosti.

Vse to Te prosimo, ki deluješ na vsakem kraju in v vsakem času,

v občestvu z Očetom in Sinom na vekov veke. Amen.

 

OGREVANJE župnišča

V torek, 5. oktobra smo v župnišču napolnili cisterno s 1000 litri kurilnega olja. Župnišče ogrevamo, da je verouk v toplih prostorih.

 

OPRAVIČILO IN PROŠNJA

V petek, 8. oktobra sem bil opozorjen, da na Sladki Gori že ves teden zvonijo zvonovi za mrliča. Ko sem to zvedel sem se takoj odpeljal na Sladko Goro in preveril. Zvonovi so bili pomotoma vklopljeni, za kar se opravičujem.

Res je, da se dva do trikrat na teden zapeljem do župnišča na Sladko Goro, vendar vedno ne vidim in ne slišim, če je kaj narobe. Prosim vas, da me takrat, kadar je kaj narobe pokličete in me opozorite, da potem urgiram. Hvala za razumevanje.

 

DOM SV. JOŽEF – DOBRODELNI ORGELSKI KONCERT

Dom sv. Jožef Celje vabi na dobrodelni orgelski koncert iz sklopa »Glasba na hribu«. V nedeljo, 17. oktobra, ob 17. uri bo z nami organistka Marija Snežka Podpečan.

Koncert bo povezoval Jože Andolšek.

Koncert bo v prid lačnim v Etiopiji. Salezijanec Jože Andolšek, ki že 25 let pomaga lajšati revščino v tej prostrani deželi, ki je kar 52 krat večja od Slovenije, pravi: „pri delu z revnimi me nagovarja papež Frančišek, ki nas kristjane prosi, naj gremo na obrobja, k ljudem, posebno mladim, ki so lačni, žejni in bolni.

Koncert bo v cerkvi sv. Jožefa Celje (udeležba na koncertu je pogojena z izpolnjevanjem PCT pogoja, kar bomo ob vstopu preverjali-prosimo za razumevanje). Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE Od 11. do 17. oktobra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.