MISIJONSKA NEDELJA 2021

Danes  obhajamo že 95. svetovni misijonski dan. Geslo letošnje Misijonske nedelje je vzeto iz Apostolskih del in se glasi: »Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala« (Apd 4,20). Te besede sta izgovorila apostola Peter in Janez, ko sta se morala zagovarjati pred vélikim zborom (prim. Apd 4,1-22). In to samo zato, ker sta v templju oznanjala, da je odrešitev samo v Jezusu Kristusu (prim. Apd 3,11-26).

V kolikor pozorneje prebiramo ta svetopisemski odlomek, sprevidimo, da se tekom dveh tisočletij, v bistvu ni prav nič spremenilo. Dandanes misijonarji še vedno pogumno oznanjajo evangelij Jezusa Kristusa, mnogi, premnogi, pa jim nasprotujejo in jih želijo utišati.

V imenu naših misijonarjev in misijonark, ki delujejo po vsem svetu se vam zahvaljujem za vaš dar, ki ste ga namenili ob današnji misijonski nedelji za misijone.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Pred nami je praznik Vseh svetih in Vernih duš dan. Na praznik Vseh svetih je v cerkvi ob 14. uri molitev za rajne po namenu spominov. Po molitvi je blagoslov grobov.

Molitvene spomine za svoje drage rajne napišete na poseben listič, ki ga dobite v cerkvi.

 

DAR SVEČE

Ob prazniku Vseh svetih in spominu na rajne na grobovih naših dragih rajnih gorijo sveče, ki govorijo o tem, da smo se ob tem prazniku spomnili na naše drage rajne. Vabim vas, da ob tem prazniku na grobovih naših rajnih tudi zagori svečka z logo Karitas. S tem, ko namenite svoj dar za svečo z logo Karitas pomagate, da lahko zasveti luč upanja tudi ljudem v stiski. Priporočeni dar za svečo z logo Karitas je 2€.

 

PREDAVANJE

Svetovalci SOS telefona »KLIC UPANJA«, ki deluje na zaupnem telefonu v duševni stiski vabijo, danes v nedejo, 24. oktobra ob 16. uri v gasilski dom Dolga Gora na predavanje na temo »OSAMLJENOST IN SAMOMORILNOST NA SLOVENSKEM«.

Bliža se dan spomina na mrtve, zima, božični in novoletni prazniki, ko so lahko osamljeni in razočarani še bolj ranljivi, zato vas vljudno vabimo, da ob upoštevanju PCT pogojev, prisluhnete, kako njihove stiske zaznati, jim prisluhniti in pomagati.

Predavala bo Cvijeta Pahljina, dr. psihiatrije, ustanoviteljica slovenskega SOS telefona in častna predsednica društva. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 25. do 31. oktobra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.