PRAZNIK VSEH SVETIH IN MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

V ponedeljek, 1. novembra obhajamo praznik Vseh svetih. To je dan, ko se še posebej spominjamo naših dragih rajnih. Vabim vas k prazničnemu bogoslužju, ki bo ob 8. in 10.30 uri na Sladki Gori. Popoldne ob 14. uri je v župnijski cerkvi molitev za rajne za katere boste namenili spomine, nato je blagoslov grobov.

Zvečer se kot družina zberite ob družinski mizi in za rajne zmolite rožni venec.

 

SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH – VERNIH DUŠ DAN

V torek, 2. novembra je vernih duš dan. Sveta maša je v Lembergu ob 8. uri. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za rajne.

 

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM

V četrtek lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 16.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast materi Božji molimo za nove duhovniške poklice. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU : Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA: Prihodnja nedelja, 7. november, je prva v mesecu, zato je darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskrena Bog povrni za vaš dar.

 

ZAHVALNA NEDELJA – 7. november

Ob zahvalnih nedeljah ste vabljeni k sodelovanju: »MOJ DAR ZAHVALNE NEDELJE«. V času maš ob zahvalnih nedeljah lahko darujemo hrano za ljudi v stiski (osnovna živila: moka, sladkor, olje, krompir, testenine, mleko, riž, vložena zelenjava).

Darove prinesete v cerkev in jih položite k oltarju. Hvala za Vaš dar.

Vsako leto prvo nedeljo v mesecu novembru obhajamo ZAHVALNO NEDELJO. Na to nedeljo se bomo Bogu in Mariji še posebej zahvalili za dar zemlje in dela človeških rok. Pridite in se Bogu zahvalimo za vse darove, ki jih imamo. Ni samo po sebi umevno, da imamo vse to, kar imamo. Človek se lahko še tako trudi, če ni blagoslova ni pravega uspeha.

V nedeljo, 7. novembra se bomo zahvali Bogu in Mariji v p. c. sv. Nikolaja v Lembergu ob 8. uri in v župnijski cerkvi ob 10. 30 uri. Prihodnjo nedeljo, 14. novembra ob 10.30 uri se bomo zahvalili za darove zemlje in dela človeških rok pri p. c. sv. Mihaela in 21. novembra pri p. c. sv. Benedikta.

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR

V župnijski pisarni oz. v zakristiji sta na razpolago Pratika (6,50eur) in Marijanski koledar (2,50 eur).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 1. do 7. novembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Nove vasi in Pijovcev.