»6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«,  je dobrodelni projekt v spomin žrtvam genocidov ter današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v naši družbi. Ladjice bomo zbirali vse do 9. maja 2022.

Iz zbranih ladjic bo skupina študentov arhitekture ustvarila umetniško inštalacijo, ki bo na voljo za ogled. Ob končani inštalaciji bomo ladjice poslali v reciklažo.

Zbrani denar pa bo namenjen društvu UP-ornik za plačilo najnujnejših položnic ter nakup trgovinskih darilnih kartic za vse uporabnike Up-ornika.

Vse kar potrebujete je odpadni papir, nekaj časa ter kanček spretnosti.

Iz odpadnega papirja (barva ter velikost nista pomembna) izdelajte poljubno število ladjic, jih preštejte, zapišite število ter nam jih dostavite/pošljite …

Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor

Trg Borisa Kidriča 3,

2000 Maribor

Več na: Društvo UP-ornik Zagrebška 22, 2000 Maribor

https://www.youtube.com/watch?v=VcBl7Jrz3do  

(prikaz izdelave papirnate ladjice )

…. https://www.up-ornik.si/

 

ADVENTNI KOLEDAR

V tem tednu so otroci od 1. do 6. razreda pri uri verouka dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. V okviru akcije »Otroci za otroke«, ki je del svetovne otroške akcije »Children helping children«, Misijonsko središče Slovenije že vrsto let izdaja Adventni koledar.

Povabljeni ste, da se pridružite mnogim otrok, ki bodo skozi adventni čas zbirali darove za svoje vrstnike v misijonskih deželah. Zbrane darove v misijonskem hranilniku, ki ga najdete na sredini Adventnega koledarja položite k jaslicam v cerkvi.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA

Z današnjo nedeljo, 28. november začenjamo letošnji adventni čas in pripravo na božične praznike. V tem času ste še posebej vabljeni k sveti spovedi. Pripravimo svoja srca na Jezusov prihod.

 

NEDELJA KARITAS

Na 1. adventno nedeljo, 28. novembra v Cerkvi na Slovenskem obhajamo tudi nedeljo Karitas. Župnijska Karitas je pripravila adventne venčke. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas in prispevali svoj dar, saj boste tako tudi pomagali ljudem v stiski.

 

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM

V četrtek, 2. decembra, ki je prvi v mesecu ste  lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 16.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast materi Božji molimo za nove duhovniške poklice. Ta dan obiskujem bolnike na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU : Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja, 5. december, je prva nedelja v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskreno se vam zahvaljujem za vsak vaš dar, ki ga namenite za potrebe župnije. Iskrena Bog povrni.

 

  1. MIKLAVŽ
  2. decembra obhajamo god sv. Miklavža. Na predvečer svojega goda Miklavž pride tudi med nas. Ob svojem obisku še posebej razveseli otroke, saj jim prinese darilo. Zaradi zaostrenih epidemičnih razmer Miklavž tokrat ne bo prišel v župnijsko cerkev. Prepričan pa sem, da se bo ustavil v vaših domovih. Sv. Miklavž – prosi za nas.

Temu priljubljenemu svetniku je posvečena tudi naša podružnična cerkev v Lembergu. Prihodnjo nedeljo, 5. decembra obhajamo Miklavževo nedeljo. Lepo vabljeni k sveti maši v Lemberg, ki bo ob 10.30 uri. Sveta maša v župnijski cerkvi pa bo ob 8. uri.

 

PRATIKA, MARIJANSKI KOLEDAR in LISTNI KOLEDAR

Na razpolago sta Družinska pratika (6,50eur), Marijanski koledar (2,50 eur) in listni koledar (0,70€)

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 29. novembra do 5. decembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.