ADVENTNI ČAS je čas priprave na praznik Jezusovega rojstva. Na 2. adventno nedeljo smo v evangeliju brali, da je Janez Krstnik oznanjal: »Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze! Vsaka dolina naj se napolni in vsaka gora in hrib naj se zniža. Kar je krivo, naj bo ravno, in razkopana pota naj bodo gladka.« Pa se vprašajmo: Kaj moram znižati, zvišati, zravnati, zgladiti v odnosu do sebe, bližnjega in Boga?

Na 3. adventno nedeljo smo v evangeliju slišali, da so množice spraševale Janeza Krstnika: »Kaj naj storimo?« Tudi mi se vprašajmo: Kaj naj storimo, da se bomo dobro pripravili na praznik Jezusovega rojstva? Zravnajmo in zgladimo pot do svojega bližnjega in do Boga. Pristopimo k zakramentu sprave – k sveti spovedi. Potrudimo se za dobra dela, osebno in skupno molitev, obisk sv. maše tudi med tednom, …

Ne odlašajmo s sveto spovedjo na zadnje dneve adventnega časa. Za sv. spoved bo priložnost pred sveto mašo, tudi v nedeljo.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE

V sredo, 15. decembra ob 19.30 uri lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice.

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA: V teh dnevih je marsikdo vprašal: »Bodo letos božični blagoslovi?« Lani jih zaradi zaprtja države in prepovedi ni bilo. Letos je drugače. Čeprav epidemiološke razmere niso najboljše in je bolezen še vedno prisotna, pa so se sedaj razmere drugačnejše od lanskega leta. Ob upoštevanju pravil lahko v vaš dom prinesemo božični blagoslov. Ko bomo prišli v vaš dom bomo duhovniki imeli masko in se ne bomo rokovali. Pomembno je, da ob prazniku Jezusovega rojstva in ob začetku novega leta skupaj molimo in prosimo za božje varstvo, blagoslov doma, družine, dela … Glede na razmere lahko imamo blagoslov doma tudi na dvorišču. Razpored, po kakšnem vrstnem redu bo potekal božični blagoslov bo zapisan v prihodnji številki župnijskega glasila.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA: Stanje v Sloveniji se v zadnjem času precej zaostruje, družbena klima je slaba, narod razdeljen. Naši pogovori so trdi, včasih osorni. Besede boleče. LETOŠNJA POSLANICA nas opominja, da je sočlovek naše največje bogastvo. Vabi nas, da ponovno najdemo lepe besede, obudimo vljudnost in spoštovanje med nami. Tako se namreč gradi mir, ki ga oznanja in prinaša božični dogodek, prihod Božjega Sina na svet. Tako se prižiga luči, ki jih človek človeku ne more dati drugače, kakor da ta luč postane on sam. Zato bodi vljuden, spoštljiv, govori lepo in “človek, ne jezi se”.Skavti iz Šentjurja bodo tudi med nas prinesli Luč miru iz Betlehema. Vse nas vabijo, da se pridružimo in to Luč sprejmemo in jo ponesemo na svoje domove. Plamen bodo med nas prinesli prihodnjo nedeljo.

 

VABILO K OGLEDU POSNETKA ŠMARSKIH ŽIVIH JASLIC

Razmere nam letos žal ne dopuščajo izvedbe živih jaslic v Šmarju tako kot v preteklih letih.V sodelovanju s Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah smo se odločili, 25. decembra 2021, ob 17. uri, na velikem platnu predvajati posnetek šmarskih živih jaslic in s tem na pristen šmarski način gledalcem približati božično zgodbo, kot smo jo uprizorili leta 2015. Za ogled predstave velja PCT in vsa veljavna navodila NIJZ. Žal je število sedežev omejeno, zato vas vabimo, da si vstopnice priskrbite v predprodaji v župnišču in knjižnici Šmarje pri Jelšah. Na dogodku je takrat sodelovalo 140 ljudi 80 nastopajočih v kostumih, cerkveni otroški pevski zbor Plamen, mešani mladinski zbor Amani, kopica ljudi, ki je skrbela za kostume, ozvočenje, luči, kuhano vino ter birokracijo in čredica živih živali. Za varovanje je skrbelo PGD Šmarje pri Jelšah, dogodek pa je posnel Foto video Blisk in s tem omogočil, da si ga bomo letos ogledali na velikem platnu šmarskega kulturnega doma. Še enkrat hvala vsem, ki ste sodelovali pri tem velikem projektu. Vabljeni!

 

PRATIKA, MARIJANSKI KOLEDAR in LISTNI KOLEDAR

Na razpolago sta Družinska pratika (6,50eur), Marijanski koledar (2,50 eur) in listni koledar (0,70€)

VERSKI TISK V LETU 2021

Dragi župljani in župljanke!

Dobro in koristno bi bilo, da bi imela vsaka družina v naši župniji naročen kakšen verski tisk. V vsaki številki tednika Družine ali mesečnika Ognjišče vedno najdemo nekaj, kar nas bo nagovorilo in obogatilo naše duhovno življenje. Vabim vas, da obnovite naročnino, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Naročite lahko tudi po pošti.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

Družina do konca januarja 130€, kasneje 140,10€, izvod pa bo 2,70€.

Ognjišče v župnišču 35€, po pošti pa 36,50€.

Misijonska obzorja 9€.

 

Dar za SLADKOGORSKI LIST

Priporočamo se za dar za Sladkogorski list.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 13. do 19. decembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.