1. MISIJON V NAŠIH ŽUPNIJAH

Leto 2022 bo za župnijo Šmarje pri Jelšah leto, ko se bo na novo posvetila obnovljena cerkev in daritveni oltar. V zadnjih šestih letih je bilo vloženega veliko truda v obnovo župnijske cerkve Marije Vnebovzete. Prav je, da ob tem dogodku prenovimo tudi naše duše, zato bo v župniji Šmarje po 45 letih ponovno sveti misijon.

Papež Frančišek je določil, da se 17. oktobra 2021 po vsem svetu začne sinoda o sinodalnosti. Beseda SINODA je prevod starogrškega izraza syn hodos in pomeni hoditi skupaj. Ker želimo, da vse tri župnije Šmarje pri Jelšah, Sladka Gora in Sv. Peter na Kristan Vrhu hodijo skupaj, bo misijon v vseh treh župnijah. Misijonu smo dali naslov: Skupaj na poti. Potekal bo od 14. do 23. oktobra 2022. Misijon bosta vodila kapucina br. Vinko Škafar in br. Primož Kovač s sodelavci.

Drage župljanke in župljani! Po prazniku Jezusovega rojstva začnemo z božičnimi blagoslovi domov. Takrat boste v dar  prejeli tudi knjižico SVETI MISIJON – SKUPAJ NA POTI in pa zgibanko o molitvi rožnega venca. Naj vam bo to v spodbudo, da stopimo na pot priprave.

 

DELAVNICA MOLITVE IN ŽIVLJENJA

Vsi vemo, da ogenj peče, toda povsem nekaj drugega je opeči se z ognjem. Vsi vemo, da žejo pogasi voda, toda povsem nekaj drugega je pogasiti si žejo s kozarcem hladne studenčnice. In vsi vemo, da Bog obstaja, toda povsem nekaj drugega je doživeti, da je Bog živ, da me ljubi. V Delavnicah molitve in življenja vstopamo v osebni odnos z Gospodom. Iščemo Boga. Vendar je beseda Bog eno, drugo pa je Bog sam. Boga spoznamo samo v osebnem srečanju z njim.  V Delavnicah molitve in življenja želimo prav to: vsaditi v srca ljudi živega Boga. Ob premišljevanju Božje besede in različnih molitvenih načinih ter življenju v duhu srečanj korak za korakom preraščamo notranjo tesnobo in nemir, strah in žalost …

Delavnice so odprte za vse: za vernike, za tiste, ki Boga še ne poznajo, za oddaljene od Cerkve … prisrčno vabljeni prav vsi odrasli. Delavnica ima 14 vsebinskih srečanj + uvodno srečanje + t. i. puščavo (zaključek). Srečali se bomo enkrat tedensko po dve uri.  V petek, 7. januarja 2022, ob 18.45 bo v veroučni učilnici pri župnišču uvodno, informativno srečanje, kjer boste izvedeli še več o sami Delavnici in njeni vsebini.  Pridite, naučimo se moliti, da se bomo naučili živeti! 

Voditeljici: Sonja Topler in Lidija Slemenšek

 

JASLICE v župnijski cerkvi

Na adventnem vencu smo prižgali že četrto svečo. Samo nekaj dni nas še loči od praznika Jezusovega rojstva. Jaslice se bodo v cerkvi postavljale v sredo, 22. decembra ob 14. uri. Lepo vabljeni.

SVETI VEČER IN BOŽIČ

V petek je sveti večer. V župnijski cerkvi je ob 20. uri sveta maša za otroke in družine in ob polnoči slovesna polnočna sveta maša. Pri sv. Benediktu je sv. maša ob 21. uri. Na božični dan je praznično bogoslužje po nedeljskem dnevnem redu. Lepo vabljeni.

 

SVETI ŠTEFAN: V nedeljo, 26. decembra obhajamo god sv. Štefana. Na ta dan se blagoslovi voda in sol. Ker je to tudi nedelja sv. Družine, zato bo pri sv. maši ob 10.30 uri blagoslov otrok. Starši in otroci lepo vabljeni.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA

V nedeljo, 2. januarja začnem z božičnimi blagoslovi domov in družin.  Če slučajno kdo želi blagoslov doma drugi dan kot je določeno, naj to sporoči.

nedelja, 2. januar ob 12.00 Mestinje,

ponedeljek, 3. januar ob 8.45 Mestinje,

torek, 4. januar ob 9.00 Pečica, Beli Potok, Jerovska vas, Sladka Gora,

sreda, 5. januar ob 9.00 Dolga Gora,

četrtek, 6. januar ob 8.45 Gradec, Polžanska Gorca, Bobovo,

petek, 7. januar ob 8.45 Topolovec, Krtince, Nova vas,

sobota, 8. januar ob 8.45 Ržiše, Lemberg, Pijovci,

nedelja, 9. januar ob 12.00 Polžanska vas.

V času božičnih blagoslovov, do 20. januarja je sv. maša ob četrtkih ob 8. uri.

 

VABILO K OGLEDU POSNETKA ŠMARSKIH ŽIVIH JASLIC

Zaradi epidemičnih razmer tudi letos ne bo živih jaslic v Šmarju. V sodelovanju s Kulturnim domom Šmarje pri Jelšah smo se odločili, da bomo 25. decembra 2021, ob 17. uri, na velikem platnu predvajali posnetek šmarskih živih jasli, ki smo jih uprizorili leta 2015.

Za ogled predstave velja PCT in vsa veljavna navodila NIJZ.

Ker je število sedežev omejeno, zato vas vabimo, da si vstopnice priskrbite v predprodaji v župnišču in knjižnici Šmarje pri Jelšah. Lepo vabljeni!

 

VEROUK: V tem tednu ne bo verouka, da se tudi duhovniki v miru pripravimo na božične praznike J. Zaradi božičnih blagoslovov domov boste naknadno obveščeni, kdaj bomo začeli z veroukom v veroučni učilnici. V tem času so veroučenci še posebej vabljeni k sv. mašam.

Povabljeni so, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventni akciji za lačne otroke prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

PRATIKA, MARIJANSKI KOLEDAR in LISTNI KOLEDAR

Na razpolago sta Družinska pratika (6,50eur), Marijanski koledar (2,50 eur) in listni koledar (0,70€)

 

VERSKI TISK V LETU 2021:

Lepo vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: Družina do konca januarja 130€, kasneje 140,10€, izvod pa bo 2,70€.

Ognjišče v župnišču 35€, po pošti pa 36,50€; Misijonska obzorja 9€.

 

Dar za SLADKOGORSKI LIST: Priporočamo se za dar za Sladkogorski list.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 20. do 26. decembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.

 

ŽELIMO VAM VESELE IN BLAGOSLOVLJENE BOŽIČNE PRAZNIKE.

NAJ VAM NOVOROJENO DETE PRINESE OBILO BOŽJIH MILOSTI, NOTRANJEGA MIRU, VESELJA, UPANJA, KORAJŽE, MOČI …

vaši duhovniki