DELAVNICA MOLITVE IN ŽIVLJENJAV Delavnicah molitve in življenja želimo vsaditi v srca ljudi živega Boga. Ob premišljevanju Božje besede in različnih molitvenih načinih ter življenju v duhu srečanj korak za korakom preraščamo notranjo tesnobo in nemir, strah in žalost  Delavnice so odprte za vse: za vernike, za tiste, ki Boga še ne poznajo, za oddaljene od Cerkve … prisrčno vabljeni prav vsi odrasli.Delavnica ima 14 vsebinskih srečanj + uvodno srečanje + t. i. puščavo (zaključek). Srečali se bomo enkrat tedensko po dve uri.

V petek, 7. januarja 2022, ob 18.45 bo v veroučni učilnici pri župnišču uvodno, informativno srečanje, kjer boste izvedeli še več o sami Delavnici in njeni vsebini.  Pridite, naučimo se moliti, da se bomo naučili živeti! 

Voditeljici: Sonja Topler in Lidija Slemenšek

 

GOD SV. JANEZ : V ponedeljek, 27. decembra obhajamo god sv. Janeza, apostola in evangelista. V zboru Jezusovih apostolov je bil najmlajši. Po Jezusovem vnebohodu je imel Janez v apostolskem zboru veliko veljavo – najbrž tudi zato, ker je bil varuh Jezusove matere Marije. Napisal je četrti evangelij . Na otoku Patmos je napisal Razodetje ali Apokalipso – preroško knjigo Nove zaveze, ki je tudi zadnja knjiga Svetega pisma, ki govori o Jezusovem drugem prihodu. V Efezu pa je napisal tudi tri pisma, v katerih poudarja Jezusovo glavno zapoved – ljubezen. Dočakal je visoko starost. Umrl je okoli leta 100. Na njegov god blagoslavljamo vino, ki mu pravimo šentjanževec in služi za razne izredne prilike. Ob 8. uri je sv. maša z blagoslovom vina. Lepo vabljeni.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA

V nedeljo, 2. januarja začnem z božičnimi blagoslovi domov in družin.  Če slučajno kdo želi blagoslov doma drugi dan kot je določeno, naj to sporoči.

nedelja, 2. januar ob 12.00 Mestinje,

ponedeljek, 3. januar ob 8.45 Mestinje,

torek, 4. januar ob 9.00 Pečica, Beli Potok, Jerovska vas, Sladka Gora,

sreda, 5. januar ob 9.00 Dolga Gora,

četrtek, 6. januar ob 8.45 Gradec, Polžanska Gorca, Bobovo,

petek, 7. januar ob 8.45 Topolovec, Krtince, Nova vas,

sobota, 8. januar ob 8.45 Ržiše, Lemberg, Pijovci,

nedelja, 9. januar ob 12.00 Polžanska vas.

V času božičnih blagoslovov, do 20. januarja je sv. maša ob četrtkih ob 8. uri.

 

Ob blagoslovu vašega doma boste v dar  prejeli knjižico SVETI MISIJON – SKUPAJ NA POTI in pa zgibanko o molitvi rožnega venca. Naj vam bo to v spodbudo, da stopimo na pot priprave na sv. misijon.

 

VEROUK: Zaradi božičnih blagoslovov domov boste naknadno obveščeni, kdaj bomo začeli z veroukom v veroučni učilnici. V tem času so veroučenci še posebej vabljeni k sv. mašam. Povabljeni so, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventni akciji za lačne otroke prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

SILVESTROVO: V petek je zadnji dan v letu. Sv. maša je zjutraj ob 8. uri. Lepo vabljeni, da se z daritvijo sv. maše Bogu in Mariji zahvalimo za vse dobro, kar smo v tem letu dobrega prejeli.

 

NOVO LETO V soboto, 1. januarja začenjamo novo koledarsko leto. Ta dan je praznik Marije, Božje Matere. Sv. maša je ob 10.30 uri. Pridite, da se priporočimo Bogu za božje varstvo in blagoslov. Pregovor pravi: »Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo.« Začnimo novo Gospodovo leto 2022 s sveto mašo in ne samo s »flašo«.

 

ZAHVALA: Zahvaljujem se vsem, ki ste prispevali svoj delež pri postavitvi jaslic v naši župnijski cerkvi. Ob pogledu na jaslice lahko podoživimo skrivnost božične noči. Iskrena hvala.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu in tudi prva v koledarskem letu 2022, zato je darovanje okoli oltarja. Iskrena Bog povrni za vsak vaš dar, ki ga namenjate za potrebe župnije.

 

PRATIKA, MARIJANSKI KOLEDAR in LISTNI KOLEDAR

Na razpolago sta Družinska pratika (6,50eur), Marijanski koledar (2,50 eur) in listni koledar (0,70€)

 

VERSKI TISK V LETU 2022

Lepo vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: Družina do konca januarja 130€, kasneje 140,10€, izvod pa bo 2,70€.

Ognjišče v župnišču 35€, po pošti pa 36,50€; Misijonska obzorja 9€.

 

Dar za SLADKOGORSKI LIST

Priporočamo se za dar za Sladkogorski list.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 27. decembra do 2. januarja 2022 naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.

 

OB ZAČETKU NOVEGA GOSPODOVEGA LETA 2022 VAM ŽELIMO, DA BO TO PRIHAJAJOČE LETO BLAGOSLOVLJENO, OBDANO Z ZDRAVJEM IN Z VSEM DOBRIM, KAR JE POTREBNO ZA LEPO ŽIVLJENJE.                                                                        vaši duhovniki