PRESTAVITEV URE: Iz sobote na nedeljo se je prestavila ura in tako smo prešli na poletni čas. Sv. maša ob četrtkih je od sedaj naprej ob 18. uri.

 

POSTNA SPODBUDA:  Ob postnih sredah, ob 19. uri lepo vabljeni v župnijsko cerkev v Šmarje k branju Lukovega evangelija. V sredo, 31 marca beremo odlomek od 15. do 18. poglavja.

 

KRIŽEV POT: Vsak postni petek je v župnijski cerkvi ob 8. uri, na začetku sv. maše molitev križevega pota.

V nedeljo, 3. aprila ob 15. uri je križev pot med kapelicami k sv. Roku. Ta križev pot namenjamo za nove duhovniške in redovniške poklice. Začnemo v župnijski cerkvi. V primeru slabega vremena je križev pot v župnijski cerkvi. Pridite in molimo.

 

VEROUK

V četrtek, 31. marca imajo verouk veroučenci od 1. do 6. razreda.

 

ČETRTEK pred PRVIM PETKOM

V četrtek pred prvim petkom ste vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške poklice in za stanovitnost duhovnikov. Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša. Ta dan obiskujem bolnike.

 

PRVI PETEK v MESECU

Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob križevem potu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Zahvaljujem se vam za vsak dar, ki ga namenite za potrebe župnije.

 

ŽUPNIŠČE: Od 1. do 3. aprila bomo v našem župnišču imeli duhovne vaje za mlade in animatorje iz Šmarja. Vabljeni mladi tudi iz Sladke Gore. Sporočite, če bi se kdo udeležil.

 

ORATORIJ v ŠMARJU

V župniji Šmarje bomo imeli prvi teden v juliju, od 4. do 8. julija počitniško dejavnost za otroke – ORATORIJ. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Ignacij je eden ključnih svetnikov, ki je močno zaznamoval zgodovino Cerkve. Ignacijevo hrepenenje po karieri in slavi je v marsičem podobno vrednotam sodobne kulture in s tega vidika je njegovo spreobrnjenje še toliko bolj sporočilno.

Vrednote, ki jih še posebej izpostavljamo v življenju sv. Ignacija Lojolskega, so neustrašnost, razločevanje, romanje, šolanje in služenje. Geslo letošnjega oratorija je »Za Božjo slavo«. To je krajša različica Ignacijevega oz. jezuitskega gesla: »Za večjo Božjo slavo« Naslov dobro povzema Ignacijevo življenje po spreobrnjenju. Če si je Ignacij kot vitez in vojak predvsem prizadeval, da bi postal čimbolj slaven, priljubljen in uspešen, se je od spreobrnjenja dalje začel truditi za Božjo in ne več za svojo slavo.

Vabljeni, da se iz naše župnije Sladka Gora otroci kot udeleženci, in mladi kot animatorji pridružite oratoriju v Šmarju.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE in ČRNO GORO

Vabljeni na romanje v Međugorje od 27. do 30. aprila 2022. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni ali na tel. št. 031/658 455 (Marinka). Cena romanja je 135€.

Akontacija je 50€. Lepo vabljeni. Od 14. do 18. septembra 2022 pa imamo romanje v Črno Goro. Cena romanja je 399€. Možnost odplačevanja na obroke. Lepo vabljeni! Prvi dan prispemo v Budvo. Drugi dan obiščemo Kotor, Lovčen in Cetinje. Tretji dan si ogledamo samostan Ostrog, Podgorico in Čemovsko polje. Četrti dan so naše postaje: Skadarsko jezero – Bar – sv. Štefan – Budva in zadnji dan:  Perast – Gospa od Škrpjela in nato gremo domov, kamor pridemo v poznih nočnih urah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 28. marca do 3. aprila naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.