ZAHVALA

Za nami so največji prazniki naše vere. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste kakor koli prispevali svoj delež k praznovanju velike noči. Hvala bralcem, postavljavcem božjega groba, za praznično okrasitev našega svetišča, pevkam, pevcem in pevovodji, ministrantom, propedevtoma, mežnarju, za pripravo velikonočnega ognja, … Iskreno se zahvaljujem obema duhovnima pomočnikoma g. Janezu Kozincu in Janezu Zupancu.

Hvala vsem, da smo skupaj lepo obhajali velikonočne praznike.

 

ŠMARNICE

Mesec maj je mesec, ki je posvečen Božji materi Mariji. V tem mesecu nabiramo šmarnice za Marijo, zato ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti.

Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Šmarnice bodo na Dolgi Gori (Žnidarjeva kapela) ob 19. uri, v Lembergu (cerkev) ob 18. uri in v Mestinju (Zupančičeva kapela) ob 19.30 uri. Na teh mestih bodo šmarnice ob ponedeljkih, sredah in petkih.

V župnijski cerkvi so šmarnice v ponedeljek, torek, sredo in petek ob 17.15 uri, ob četrtkih ob 18. uri (med mašo) in v soboto ob 8. uri zjutraj (med mašo).

K šmarnični pobožnosti so še posebej vabljeni letošnji prvoobhajanci in bodoči birmanci. S šmarnicami bomo začeli v torek, 3. maja. Dragi otroci in starši lepo vabljeni.  Šmarnice za otroke Marija ima rada vse otroke nam v živahnih dialogih in pismih z vseh koncev sveta predstavijo življenje otrok v misijonih.

Šmarnice za odrasle Marija ima mnogo oblek nas vabijo na romanje v različna romarska svetišča, kjer se srečujemo z raznolikimi upodobitvami Božje matere.

 

VEROUK

V četrtek, 5. maja imajo verouk veroučenci od 1. do 6. razreda.

 

PRVA NEDELJA – 1. maj

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Zahvaljujem se vam za vsak dar, ki ga namenite za potrebe župnije.

 

PRVI ČETRTEK – 5. maj

V četrtek, ki je prvi v mesecu ste vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške poklice in za stanovitnost duhovnikov. Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša. Ta dan obiskujem bolnike.

 

PRVI PETEK – 6. maj

Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: Epidemija korona virusa Covid-19 je močno zaznamovala naše življenje. Zaradi tega dve leti nismo mogli imeli srečanja za zakonce jubilante. Sedaj pa se lahko ponovno družimo, zato Župnijska Karitas vabi vse, ki v tem letu praznujete okroglo obletnico poroke, da se pri sv. maši Bogu in Mariji zahvalimo za dar zakonskega življenja s prošnjo za blagoslov.

V soboto, 7. maja ob 10.30 uri bo zahvalna sv. maša. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu 2022 slavite 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke.

Svojo prisotnost je potrebno potrditi do srede, 4. maja.

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

»Pojdi in popravi mojo Cerkev!« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki bo v Cerkvi v Sloveniji potekal od 1. do 8. maja 2022. Vsak duhovni poklic je dar, ni stvar samo moje odločitve. Gre za odgovor na klic, ki ga začutim v sebi in nanj odgovorim v vsej iskrenosti in odgovornosti. Pri odgovoru je potreben pogum in zaupanje. Ravno zato je potrebno prositi Gospoda, da bi tisti, ki v sebi čutijo Božji klic, imeli ta pogum izreči svoj »Tukaj sem«.

V tem tednu smo prav vsi povabljeni, da svoje molitve še posebej namenimo za nove duhovniške poklice, tudi s prošnjo, da se iz naše župnije kdo odloči in stopi na pot duhovništva ali redovništva.

 

ORATORIJ: Oratorij je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Prijavnice za oratorij v Šmarju bodo na razpolago od 8. maja naprej. Oratorij bo od 4. do 8. julija. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 25. aprila do 1. maja naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Nove vasi in Pijovcev. Od 2. do 8. maja pa naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.