ZAHVALA: V podporni zid se je močno zarasel bršljan in povzroča škodo na zidu, zato ga je potrebno odstraniti. V soboto, 23. aprila smo imeli prvo delovno akcijo čiščenja podpornega zidu. Del podpornega zidu se je očistil, en del pa nas še čaka. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste se udeležili te delovne akcije. Naprošam pa še, da se odstrani bršljan še na preostalem delu podpornega zidu.

Ob pogledu na očiščeni del podpornega zidu hitro spoznamo, da bo v bližnji prihodnosti potrebna sanacija le tega. Pred nami je veliko in pomembno delo.

 

ŠMARNICE: Mesec maj je Marijin mesec. V tem mesecu nabiramo šmarnice za Marijo, zato ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Šmarnice so na Dolgi Gori (Žnidarjeva kapela) ob 19. uri, v Lembergu (cerkev) ob 18. uri in v Mestinju (Zupančičeva kapela) ob 19.30 uri. Na teh mestih so šmarnice ob ponedeljkih, sredah in petkih.

V župnijski cerkvi so šmarnice v ponedeljek, torek, sredo in petek ob 17.15 uri, ob četrtkih ob 18. uri (med mašo) in v soboto ob 8. uri zjutraj (med mašo).

K šmarnični pobožnosti še posebej vabim letošnje prvoobhajance in birmance. 

 

VEROUK: V četrtek, 12. maja imajo verouk veroučenci 7. in 8. razreda.

 

DEKANIJSKI SINODALNI DAN: Papež Frančišek je zapisal: »Namen sinode je v navduševanju, da začenjamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani«. Oktobra 2021 se je začel sinodalni proces na ravni župnij. Po župnijah je sinodalni proces potekal v različnih skupinah (ŽPS, mladinci, pevski zbor, Karitas, …). Sedaj smo povabljeni, da se sinodalni koordinatorji zberejo na dekanijskem sinodalnem dnevu. Dekanijski »sinodalni večer« bo za našo dekanijo potekal v župniji Šmarje pri Jelšah, v sredo, 11. maja s pričetkom ob 19.30 uri.

 

PRVO OBHAJILO: V nedeljo, 15. maja je slovesnost prvega sv. obhajila. Na ta dogodek se želimo tudi pripraviti, zato bomo imeli v tem tednu več srečanj z našimi prvoobhajanci in starši.

V torek, 10. maja ob 16. uri bo prva priprava na nedeljsko slovesnost.

V sredo, 11. maja ob 16.30 uri sv. spoved za prvoobhajance in prvoobhajanke in njihove starše. Ob 17.15 uri so šmarnice.

V četrtek, 12. maja ob 18. uri je sv. maša in nato vaja za nedeljsko slovesnost.

V petek, 13. maja ob 17.15 se udeležijo šmarnic in nato še je kratka vaja.

V nedeljo, 15. maja ob 10. uri zbiranje in nato ob 10.30 uri slovesnost prvega svetega obhajila. Molimo za naše prvoobhajance, da bodo pripravljeni in vredno prvič prijeli Jezusa v svoje srce.

 

TEDNIK DRUŽINA

V letu 2022 Družina praznuje 70-letnico izhajanja. Ob tem jubileju se uredništvo zahvaljuje za zvestobo vsem bralcem in naročnikom. Tednik Družina je že desetletja zanesljiva leča, skozi katero slovenski kristjani presojamo svet in naš čas, je zvesti spremljevalec in trdna opora v nepredvidljivosti sodobnega časa. Zato se skupaj veselimo okroglega jubileja Družine! Družina vas vabi, da izkoristite priložnost in izpolnite naročilnico za enomesečno brezplačno prejemanje. Naročilnica je na stranskem oltarju, kjer je verski tisk.

Izpolnjeno naročilnico prihodnjo nedeljo oddate v zakristiji.

 

ORATORIJ: Oratorij je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Prijavnice za oratorij v Šmarju bodo na razpolago od ponedeljka, 9. maja naprej. Oratorij bo od 4. do 8. julija. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 9. do 15. maja pa naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.