ŠMARNICE

V mesecu maju ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti. Šmarnice potekajo na običajnih mestih. Na Dolgi Gori (Žnidarjeva kapela) so ob 19. uri, v Lembergu (cerkev) ob 18. uri in v Mestinju (Zupančičeva kapela) ob 19.30 uri. Na teh mestih so šmarnice ob ponedeljkih, sredah in petkih.

V župnijski cerkvi so šmarnice v ponedeljek, torek, sredo in petek ob 17.15 uri, ob četrtkih ob 18. uri (med mašo) in v soboto ob 8. uri zjutraj (med mašo).

 

VEROUK

V četrtek, 19. maja imajo verouk vsi veroučenci, od 1. do 8. razreda.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, 22. maja ob 16. uri ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti k Slomškovi kapeli na Pijovce. Prisluhnili bomo božji besedi, šmarničnemu branju in nato bomo zmolili litanije v čast Materi Božji. Lepo vabljeni.

 

ZAHVALA

V soboto, 7. maja ob 10.30 uri smo imeli slovesnost zakonskih jubilejev. Na naše povabilo se je odzvalo 31 parov. Najmlajši prijavljeni par je obhajal prvo petletko , najstarejši pa 60 let zakonskega življenja. Vsem zakoncem – jubilantom čestitam za njihove jubileje.

Župnijski pevski zbor je s svojim petjem obogatil slovesnost zakonskih jubilejev, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Ob koncu sv. maše so zakonci prejeli posebno plaketo in spominek, ki jih bosta spominjala na to, da so v letu 2022 obhajali zakonski jubilej, da so v cerkvi obnovili zakonske obljube. Po sv. maši pa je bila v dvorani pogostitev za zakonce.

Glavno težo pri pripravi in izvedbo slovesnosti zakonskih jubilejev že vrsto let prevzemajo sodelavke Župnijske Karitas. Za to njihovo delo in požrtvovalnost se jim iskreno zahvaljujem.

ORATORIJ je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. Letos bomo na oratoriju spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja.

Veroučenci so prijavnice dobili pri uri verouka. Prijavnice lahko dobite tudi na spletni strani župnije Šmarje pri Jelšah in v župnišču.

Oratorij bo od 4. do 8. julija. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 16. do 22. maja naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.