ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH Danes, v nedeljo, 22. maja ob 16. uri ste lepo vabljeni k šmarnični pobožnosti k Slomškovi kapeli na Pijovce. Prisluhnili bomo božji besedi, šmarničnemu branju in nato bomo zmolili litanije v čast Materi Božji. Lepo vabljeni.

 

SLOVESNOST PRVEGA SV. OBHAJILA: V nedeljo, 15. maja smo v naši župniji imeli slovesnost prvega svetega obhajila. V sredo, 11. maja so Katka, Živa, Katja, Aneja, Iva, Sara in Anže prvič pristopili k sveti spovedi. V nedeljo, 15. maja pa so pred začetkom sv. maše oblekli enake bele obleke ter veselih obrazov prišli v cerkev, kjer so z uvodi in petjem aktivno sodelovali pri sv. maši. Potem, ko so prejeli prvič sv. hostijo, v kateri je navzoč Jezus Kristus pa so tudi izrekli besedo zahvale. Na ta veliki dan jih je pripravljala katehistinja Andreja, za kar se ji iskreno zahvaljujem. Zahvaljujem se tudi staršem za lepo in prijetno sodelovanje.

Po končani slovesnosti so se otroci polnega dobrega počutja še posladkali v župnišču z dobrotami, ki so jih zanje pripravili njihovi starši.

Hvala pevkam in pevcem na koru, ki so s petjem dopolnili praznično petje naših otrok.

Dragi otroci! Z veseljem prihajajte k sv. maši, z veseljem prejemajte Jezusa v sv. hostiji v svoje srce.

Dragi starši! Bodite svojim otrokom opora in dober kažipot na poti krščanskega življenja.

 

PROŠNJI DNEVI – KRIŽEV TEDEN

Tri dni pred praznikom Vnebohoda obhaja Cerkev vsako leto tako imenovane »prošnje dneve«. V teh dneh prosimo za Božji blagoslov za rodovitnost zemlje, za varstvo pred naravnimi ujmami, za primerno vreme in za dobro letino. Prosimo pa tudi za blagoslov pri našem umskem in fizičnem delu.

Pri prošnjih dnevih molimo litanije vseh svetnikov. Običajno v tem molitvenem vzdušju poromamo h kakšni podružnici, kjer se potem opravi tudi sveta maša z iskreno prošnjo za blagoslov in varstvo iz nebes.

V ponedeljek, 23. maja ob 8. uri bo sv. maša z litanijami Vseh svetnikov pri  sv. Mihaelu.

V torek, 24. maja ob 8. uri bo sv. maša z litanijami Vseh svetnikov pri sv. Benediktu.

V sredo, 25. maja ob 8. uri je sv. maša z litanijami Vseh svetnikov v župnijski cerkvi.

V zavedanju, da vse, kar imamo in kar smo, prihaja od dobrega Boga, bomo prosili tudi letos: »Vsemogočni Bog, Stvarnik in Gospodar življenja, vse je v tvoji moči. Ti si naš Oče in veš, kaj potrebujemo. Prosimo te, daj, da bo zemlja rodila bogate sadove. Varuj naša polja, vrtove, travnike, gozdove, vinograde in sadovnjake pred nevihtami, točo, opustošenjem, pred pogubnim dežjem in sušo. Blagoslovi delo naših rok in našega duha doma in v službi. Amen!

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA VNEBOHODA: Gospodov vnebohod je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki so ga zanesljivo obhajali že ob koncu 4. stoletja.Praznik obhajamo štirideset dni po veliki noči, saj se je Jezus po svetopisemskem izročilu po vstajenju štirideset dni prikazoval učencem in izbranim pričam, preden je odšel v nebo.

Praznična sv. maša je ob 18. uri v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni.

VABILO: Ljubitelji pohodništva vabijo na Dolgogorski pohod po obronkih Dolge, Zbelovske in Sladke Gore, ki bo v soboto, 28. 5. 2022 ob 8.30 uri izpred gasilskega doma Dolga Gora. Pot bo vodila po obhojenih poteh skozi gozdove in travnike po obronkih treh vasi. Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije. Štartnine ni. Čas hoje cca 3 ure. Na morebitna vprašanja dobite odgovor na 031/326 063. Lepo vabljeni.

 

ORATORIJ: Počitniška dejavnost za otroke – ORATORIJ bo v Šmarju od 4. do 8. julija. Na letošnjem oratoriju ZA BOŽJO SLAVO bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega. Prijavnice dobite na spletni strani župnije in v župnišču. Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 23. do 29. maja naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.