SRCE JEZUSOVO: Osem dni po prazniku svetega Rešnjega telesa in Rešnje krvi obhaja Cerkev slovesni praznik Srca Jezusovega. Letos je to 24. junija, zato slovesni praznik Rojstva Janeza Krstnika bogoslužno obhajamo že v četrtek, 23. junija in ne v petek, 24. junija.

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 9. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj iz Sladke Gore. Prosimo, da se čim prej prijavite. Prijave sprejemata Zlatka Štunf (040/702-418) in Marica Kos (041/801-813).

 

ORATORIJ na Sladki Gori BO! V soboto, 11. junija ob 19. uri smo se z mladimi srečali in na njihovo pobudo smo se dogovorili, da bomo imeli ORATORIJ tudi tukaj na Sladki Gori. Oratorij bo od torka, 23. do petka 26. avgusta. Na oratoriju bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Ignacij je eden ključnih svetnikov, ki je močno zaznamoval zgodovino Cerkve. Ignacijevo hrepenenje po karieri in slavi je v marsičem podobno vrednotam sodobne kulture in s tega vidika je njegovo spreobrnjenje še toliko bolj sporočilno. Vrednote, ki jih še posebej izpostavljamo v življenju sv. Ignacija Lojolskega, so neustrašnost, razločevanje, romanje, šolanje in služenje. Geslo letošnjega oratorija je »Za Božjo slavo«. To je krajša različica Ignacijevega oz. jezuitskega gesla: »Za večjo Božjo slavo« Naslov dobro povzema Ignacijevo življenje po spreobrnjenju. Če si je Ignacij kot vitez in vojak predvsem prizadeval, da bi postal čimbolj slaven, priljubljen in uspešen, se je od spreobrnjenja dalje začel truditi za Božjo in ne več za svojo slavo.

Prijavnice za oratorij dobite v župnijski cerkvi na Sladki Gori ali pa na spletu. Prijave sprejemamo do 1. avgusta. Vabim pa tudi nove animatorje, da se pridružite animatorski skupini.

 

SLOMŠKOV POHOD, 25. junij: Društvo Slomškova romarska pot vabi na pohod ob dnevu državnosti po Slomškovi romarski poti v Žičko kartuzijo, ki bo v soboto, 25. junija 2022. Izhodiščna točka je župnijska cerkev Šmarje pri Jelšah. Ob 6.30 uri je blagoslov romarjev in odhod. Ob 14.30 uri zaključna slovesnost v Žički kartuziji. Ob 15. uri sv. maša, ki jo vodi mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Ob 17. uri je organiziran prevoz do izhodiščnih točk. Lepo vabljeni.

 

POHOD OD GORCE DO GORCE

Že nekaj let na zadnjo soboto v mesecu juniju poteka pohod OD GORCE DO GORCE. Tudi letos ste vabljeni na ta pohod. Pohod bo v soboto, 25. junija, ko obhajamo tudi državni praznik Dan državnosti. Pohod se začne pri župnijski cerkvi na Sladki Gori. Župnijska cerkev bo od 9. do 12. ure odprta za ogled in osebno molitev. Ob 12. uri je sv. maša v p. c. sv. Mihaela. Lepo vabljeni.

 

NOVA VIŠINA MAŠNEGA ŠTIPENDIJA V ponedeljek, 9. maja 2022, je v Ljubljani na Rakovniku potekala 130. redna seja Slovenske škofovske konference. Škofje so sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij (dar za mašo) 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske pa 750,00 EUR.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 20. do 26. junija naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.