ZAHVALA: Mesec maj je mesec, ko smo Mariji v čast nabirali šmarnice. Iskreno se zahvaljujem Simoni za vodenje šmarnične pobožnosti pri Žnidarjevi kapeli na Dolgi Gori, Zlatki za vodenje v Lembergu in Mariji za vodenje šmarnične pobožnosti v Mestinju.

 

ORATORIJ: Počitniška dejavnost za otroke – ORATORIJ bo v Šmarju od 4. do 8. julija. Na letošnjem oratoriju ZA BOŽJO SLAVO bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega.Prijavnice dobite na spletni strani župnije in v župnišču. Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Lepo vabljeni.

 

ŽUPNIJA VOJNIK VABI NA ROMANJE

Po skoraj dveletnem premoru smo se odločili, da organiziramo že naše tradicionalno romanje. Letos smo se skupaj z agencijo Aritours odločili za Madžarsko oz. kraje, ki jih še ne poznamo.

Vem, da vas vabimo malo pozno, pa vendar imamo še nekaj mest prostih, ker jih je nekaj iz opravičljivih razlogov odpovedalo, zato iskreno povabljeni. Duhovni vodja je kot vedno gospod Perger.

Program romanja:

  1. dan: četrtek, 23. junij: Vojnik – Jak – Sombotel – Budimpešta
  2. dan: petek, 24. junij: Szentendre – Višegrad – Esztergom – z ladjo po Donavi – Budimpešta
  3. dan: sobota, 25. junij: Budimpešta – Tihany – čarda – Vojnik

Cena romanja je 299 EUR. Plača se akontacija 50 EUR, nato pa je lahko na obroke do konca leta. Več informacij dobite pri Vidi Podergajs (070/494-363, vida.podergajs@gmail.com).

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE: V sredo, 8. junija ob 19.30 uri lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice v Šmarju.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 6. do 12. junija naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore