ZAPOVEDAN PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI

Praznik sv. Rešnjega telesa in krvi letos obhajamo v četrtek, 16. junija. Praznik nima stalnega datuma, saj je določen glede na praznik velike noči in ga obhajamo v četrtek drugi teden po prazniku binkoštih. Na ta dan se posebej spominjamo Jezusove navzočnosti v zakramentu sv. Rešnjega telesa in krvi – evharistije, ki je središče krščanske vere in zakramentalnega življenja vernih. Sveta maša s Telovsko procesijo okoli cerkve bo ob 18. uri. Lepo vabljeni k slovesnemu bogoslužju. Praznik je zapovedan, zato se ta dan udeležimo bogoslužja.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČAJREV: V torek, 14. junija ob 19. uri bo v prostorih župnišča sestanek članov ŽPS in ključarjev. Lepo vabljeni.

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 9. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj iz Sladke Gore. Prosimo, da se čim prej prijavite. Prijave sprejemata Zlatka Štunf (040/702-418) in Marica Kos (041/801-813).

 

NOVA VIŠINA MAŠNEGA ŠTIPENDIJA: V ponedeljek, 9. maja 2022, je v Ljubljani na Rakovniku potekala 130. redna seja Slovenske škofovske konference. Škofje so sklenili, da je od 1. septembra 2022 mašni štipendij (dar za mašo) 23,00 EUR; mašni štipendij za gregorijanske pa 750,00 EUR.

Dragi verniki!

Mašni nameni so najpogosteje za rajne sorodnike. Zelo primerno in priporočljivo pa je, da za mašne namene določimo tudi potrebe živih, potrebe Cerkve, sveta, kot tudi osebne namene. Mašni nameni so lahko tudi v zahvalo, v čast, ali v obliki prošnje (npr. v zahvalo Materi Božji, za zdravje, za dobro letino, dobro vreme, nove duhovne poklice, …)

Duhovniki se vam zahvaljujemo, da darujete za mašne namene, po katerih darujemo mašo. S tem darom, ki ga namenite za sv. mašo izražate podporo poslanstvu Cerkve in vzdržujete nas duhovniki. Zahvaljujemo se vam za vaše darove. 

 

ORATORIJ: Počitniška dejavnost za otroke – ORATORIJ v Šmarju bo od 4. do 8. julija. Na letošnjem oratoriju ZA BOŽJO SLAVO bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega. Na voljo je še samo nekaj prostih mest.

Danes, v soboto, 11. junija se z mladimi pogovarjamo, kdaj bo oratorij tukaj na Sladki Gori.

 

ŽUPNIJA VOJNIK VABI NA ROMANJE: Po skoraj dveletnem premoru smo se odločili, da organiziramo že naše tradicionalno romanje. Letos smo se skupaj z agencijo Aritours odločili za Madžarsko oz. kraje, ki jih še ne poznamo. Vem, da vas vabimo malo pozno, pa vendar imamo še nekaj mest prostih, ker jih je nekaj iz opravičljivih razlogov odpovedalo, zato iskreno povabljeni. Duhovni vodja je kot vedno gospod Perger.

Program romanja:

  1. dan: četrtek, 23. junij: Vojnik – Jak – Sombotel – Budimpešta
  2. dan: petek, 24. junij: Szentendre – Višegrad – Esztergom – z ladjo po Donavi – Budimpešta
  3. dan: sobota, 25. junij: Budimpešta – Tihany – čarda – Vojnik

Cena romanja je 299 EUR. Plača se akontacija 50 EUR, nato pa je lahko na obroke do konca leta. Več informacij dobite pri Vidi Podergajs (070/494-363, vida.podergajs@gmail.com).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: Od 13. do 19. junija naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.