ŽUPNIJSKO GLASILO VSAKIH 14 DNI

Smo v poletnih, dopustniških in počitniških dnevih. V mesecu juliju in avgustu bo župnijsko glasilo izhajalo vsakih 14 dni. Če želite, da bo tudi vaš mašni namen zapisan, potem to sporočite pravi čas. Hvala za razumevanje.

 

ZAHVALA

V torek, 28. junija smo imeli tretjo delovno akcijo. Čistili smo podporni zid pri cerkvi. Iskrena hvala vsem, ki ste pri tem napornem in težkem delu pomagali.

 

ROMANJE STAREJŠIH K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE: Župnijska Karitas, lepo vabi starejše in bolne na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Romanje bo v soboto 9. julija. Odhod avtobusa bo ob 7. uri zjutraj iz Sladke Gore.

LEPA NEDELJA V LEMBERGU – LEMBERŠCA (10. 7.)

V nedeljo, 10. julija v Lembergu obhajamo »Lemberšco«.  Ob 10.30 uri se začne sv. maša s telovsko procesijo. Slovesnost bo vodil g. Anton Hribernik SDB. Lepo vabljeni.

V župnijski cerkvi je na to nedeljo sv. maša ob 8. uri.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. BENEDIKTU (17. 7.)

V nedeljo, 17. julija lepo vabljeni k p. c. sv. Benedikta, kjer bomo obhajali lepo nedeljo. Ob 10.30 uri se začne sv. maša s telovsko procesijo. Lepo povabljeni.

V župnijski cerkvi bo tudi to nedeljo sveta maša ob 8. uri.

 

ORATORIJ na Sladki Gori BO od torka, 23. do petka 26. avgusta.

Na oratoriju bomo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, saj obhajamo 500-letnico njegovega spreobrnjenja. Ignacij je eden ključnih svetnikov, ki je močno zaznamoval zgodovino Cerkve.

Prijavnice za oratorij dobite v župnijski cerkvi na Sladki Gori ali pa na spletu. Prijave sprejemamo do 1. avgusta.

 

SLOVENSKA KARITAS – OTROCI NAS POTREBUJEJO

Slovenska karitas začenja z dobrodelno akcijo OTROCI NAS POTREBUJEJO, ki je namenjena zbiranju sredstev za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke v Sloveniji. V lanskem letu so škofijske in župnijske Karitas s šolskimi potrebščinami pomagale 12.950 socialno ogroženim otrokom po vsej Sloveniji. Tudi v letošnjem letu so potrebe enake ali še večje.

V mesecu avgustu bodo škofijske Karitas ob sodelovanju z župnijskimi Karitas z zbranimi sredstvi pomagale družinam pri nakupu šolskih potrebščin za njihove otroke. Pomoč bo otrokom dodeljena v obliki paketov s šolskimi potrebščinami.

To je ena izmed številnih stisk.

Trije otroci (Andrej, Jerneja in Metka) so še osnovnošolci. Pred kratkim so izgubili očeta, ki je nenadoma zbolel za hudo boleznijo in v treh mesecih umrl. Oče je s plačo preživljal vso družino. Mama je bila zaposlena v gostinstvu. Zaradi posledic pandemije so bili lastniki gostilne, v kateri je delala, primorana zapreti svoj posel. Tako je službo in s tem tudi edini mesečni vir prihodka izgubila še mama. Pri varstvu vnukov po svojih močeh pomaga stara mama, ki pa je že starejša in živi v precej oddaljenem mestu. S skromnimi prihodki sami živijo v starejši hiši, ki bi bila potrebna prenove. Ob novem šolskem letu bodo potrebovali pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, zvezkov in delovnih zvezkov.

Če se pridružiš akciji Slovenske karitas – OTROCI NAS POTREBUJEJO, lahko svoj dar nakažeš: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana; IBAN prejemnika: SI56 0214 0001 5556 761, REFERENCA prejemnika: SI00 3620, Koda namena: CHAR, Namen plačila: OTROCI NAS POTREBUJEJO.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 4. do 10. julija naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Nove vasi in Pijovcev.

Od 11. do 17. julija naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.