ZAHVALA OB PRAZNOVANJU ŠMARJETNE NEDELJE

V nedeljo, 24. julija smo obhajali Šmarjetno nedeljo. Zahvaljujem se vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali k slovesnemu praznovanju našega župnijskega praznika: vsem, ki ste čistili in krasili župnijsko cerkev, pletli vence iz žingerla, urejali okolico, postavili oltarčke, sodelovali pri procesiji, pevkam in pevcem, ministrantom, godbi na pihala iz Šmarja pri Jelšah, bralcem Božje besede, za dobrote in pogostitev po sv. maši. Hvala za izkazano pozornost ob mojem srebrnem jubileju. Vsem in vsakemu HVALA.

 

PRVI ČETRTEK: Na prvi četrtek v mesecu ste še posebej lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške poklice in za stanovitnost duhovnikov. Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša. Ta dan tudi obiskujem bolnike.

 

PRVI PETEK v MESECU: Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA Prihodnja nedelja (7. avgust) je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Zahvaljujem se vam za vsak dar, ki ga namenite za potrebe župnije.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADKI GORI, 12. in 13. AVGUST

Na praznik Marijinega vnebovzetja romamo v Marijina svetišča. K nam, na Sladko Goro pa se roma že 12. in 13. avgusta. Prisrčno vas vabim, da se temu romanju pridružimo tudi mi. V petek, 12. avgusta ob 20. uri, je prvi romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil Damjan Kejžar, župnik župnij Sv. Peter pod Sv. Gorami, Kozje, Buče, Podsreda in Polje ob Sotli. Po sveti maši bo tako imenovani vrtéc z lučkami. Vrtéc bodo vodili člani folklorne skupine Trta iz Dolge Gore.

V soboto, 13. avgusta ob 10. uri pa je glavna romarska sv. maša,  ki jo bo daroval g. Rok Metličar, generalni vikar celjske škofije in nadžupnik župnije Laško.

Gospodinje naprošam za kruh, pogačo in pecivo, da se bomo po sv. maši lahko ob teh dobrotah in kozarčku rujnega v prijetnem druženju zadržali pred cerkvijo. 

Naprošeni, da pripravite tudi zelišča za blagoslov. Lepo vabljeni na romarski shod na našo Sladko Goro.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM: Župnija Zibika vabi na romarski shod na Tinsko, ki bo v nedeljo, 14. avgusta ob 19. uri. Lepo vabljeni.

 

ŠMARJE PRI JELŠAH – blagoslov obnovljene župnijske cerkve in posvetitev oltarja

V župniji Šmarje pri Jelšah bo v nedeljo, 14. avgusta ob 10. uri blagoslov obnovljene cerkve in posvetitev oltarja. To je zgodovinski dogodek, ki bo zaznamovan z raznimi dogodki.

V ponedeljek, 8. avgusta ob 20. uri bo v cerkvi predstavitev del, ki so bila opravljena v teh petih letih.

V torek, 9. avgusta ob 20. uri predstavitev obnove fresk pod zvonico. Predavanje: MED GOTIKO, RENESANSKO IN BAROKOM; konservatorsko – restavratorski postopki v zvonici cerkve Marije vnebovzete v Šmarju pri Jelšah.

V sredo, 10. avgusta ob 20. uri bo v župnijski cerkvi koncert sopranistke Andreje Zakonjšek Krt, ki je nagrajenka Prešernovega sklada za leto 2022. Na orglah jo bo spremljal njen mož.

TRIDNEVNICA – v duhovni pripravi na posvetitev oltarja in blagoslova obnovljene cerkve nas bodo nagovorili duhovniki – domačini:

  • četrtek, 11. avgust ob 19. uri – g. Matej Dečman.
  • petek, 12. avgust ob 19. uri – g. Anton Hribernik SDB.
  • sobota, 13. avgust ob 19. uri – p. Branko Petauer OCist. Po maši organist Tone Potočnik predstavi orgle in krajši orgelski koncert.

Nedelja, 14. avgust – dan posvetitve daritvenega oltarja in blagoslovitve obnovljene cerkve

  • 00 – slovesna sv. maša, ki jo vodi celjski škof msgr. dr. Maksimiljan Matjaž. Posvetil bo novi daritveni oltar in blagoslovil obnovitvena dela.
  • 30 – šotor na ploščadi pred Kulturnim domom: praznovanje ob dobrotah in priložnost za skupno druženje.
  • Kulturni program – predstavitev obnovitvenih del ter zahvala botrom in vsem sodelujočim.

V nedeljo, 14. avgusta si vzemimo čas in se pridružimo temu slavju ob blagoslovu obnovljene cerkve in posvetitve oltarja. To skupno praznovanje bo obogateno tudi s srečelovom, ki ga pripravlja Župnijska Karitas.

 Zaradi praznovanja v Šmarju bo v nedeljo, 14. avgusta sv. maša tukaj na Sladki Gori samo ob 8. uri.

 

ORATORIJ na Sladki Gori BO od torka, 23. do petka 26. avgusta.

Prijavnice za oratorij dobite v župnijski cerkvi na Sladki Gori ali pa na spletu. Prijave sprejemamo do 1. avgusta.

 

SKAVTI NA SLADKI GORI: Od 30. julija do 6. avgusta bodo v župnišču skavti iz Velenja.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 1. do 7. avgusta naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.

Od 8. do 14. avgusta naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Nove vasi in Pijovcev.