PRVI ČETRTEK – 1. september

Pred nami je prvi četrtek v mesecu, zato ste še posebej vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške poklice, stanovitnost in svetost duhovnikov. Ob 17.30 uri je molitev rožnega venca pred Najsvetejim in nato ob 18. uri sv. maša.

Molimo in prosimo, da se tudi iz naše župnije kdo odloči in stopi na pot duhovništva ali redovništva.

Ta dan obiskujem bolnike.

 

PRVI PETEK – 2. september

V petek, ki je prvi v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

MEDŽUPNIJSKO ROMANJE V BELO KRAJINO  – 3. september

V soboto, 3. septembra je medžupnijsko romanje vseh treh župnij v Belo krajino, kjer si bomo ogledali Semič, Črnomelj in Tri fare, kjer bomo imeli večernice. Naše romanje bomo zaključili v Metliki, kjer si bomo ogledali metliško klet in imeli degustacijo vina.

Cena romanja je 37€. V ceno je vključeno: avtobusni prevoz, kosilo, ogled vinske kleti in degustacija vina. Odhod avtobusa izpred gasilskega doma na Sladki Gori bo ob 7.15 uri, nato pa odpeljemo po romarje v Šmarje. Iz Šmarja je odhod avtobusa ob 7.30 uri.

Prijave še sprejemamo. Prostih je še 15 mest. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA – 4. september

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskrena Bog povrni za vaše darove, ki jih namenjate za potrebe župnije.

 

MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

V soboto, 10. septembra 2022, bo v baziliki Matere Božje v Petrovčah molitveni dan za nove duhovne poklice ter svetost in stanovitnost že poklicanih. »Pridi in popravi mojo Cerkev« je vodilna misel letošnjega molitvenega dne.

Ob 9. uri bo molitve ura, ob 10. uri pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov vodil celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž.

Pridite in skupaj z vso škofijo molimo za nove duhovniške poklice. Lepo vabljeni.

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Spoštovani starši, dragi veroučenci!

Pred nami je novo šolsko in veroučno leto 2022-2023. Lahko bi rekel, da smo na začetku nove poti. No, … ta pot ni čisto nova. Nova bo za tiste, ki bodo letos prvič prestopili prag veroučnih prostorov in začeli obiskovati verouk.

Preteklo katehetsko leto je bilo zaznamovano tudi s sinodalnim procesom. Papež Frančišek nas je na začetku sinodalnega procesa izzval s vprašanjem: »Ali smo se pripravljeni podati na pustolovščino potovanja ali pa se v strahu pred neznanim raje zatečemo k izgovorom ‘saj ni potrebno’ ali ‘vedno smo delali tako’?«

Sinodalni proces nas vabi, da se pogumno podamo na pot. Vabilo na začetku novega katehetskega leta je, da postajamo učenci sinodalnosti: da se med seboj pozorno poslušamo in se tako učimo iskrenega pogovora. K temu še posebej vabimo starše.

Z veroukom bomo začeli v četrtek, 22. septembra. Vpis otrok v prvi razred verouka bo na Sladki Gori v nedeljo, 11. septembra po pozni sv. maši.

Več bo zapisano v prihodnji številki župnijskega lista.

Želim, da to novo katehetsko leto vzamemo kot dar, kot nov izziv in priložnost.

Sveti Duh, vodi nas in nam pokaži pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.

 

ZAHVALA

Od 23. do 26. avgusta smo na Sladki Gori imeli počitniško dejavnost za otroke. Oratorija se je udeležilo 34 otrok. V teh dneh smo se srečevali z ustanoviteljem jezuitskega reda sv. Ignacijem Lojolskim. Ignacij je najprej bil vojak – vitez. Prizadeval si je, da bi postal slaven in priljubljen pri ljudeh, ter uspešen v svojem poklicu. V bitki za Pamplono je bil ranjen s topovsko kroglo v nogo. V času okrevanja je prebiral življenjepise svetnikov. Doživel je spreobrnjenje in se srečal z Jezusom.

Za dober potek oratorija je skrbelo 12 animatorjev. Hvala animatorjem, kuharicam in vsem, ki ste prispevali svoj delež pri pripravi in izvedbi oratorija.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 29. avgusta do 4. septembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.