VEROUK V četrtek, 20. oktobra spoved otrok od 4. do 9. razreda. Po maši srečanje misijonarja s starši vseh veroučencev, za otroke pa bo v dvorani pripravljena ustvarjalna delavnica. Lepo vabljeni.

 

BIBLIČNA SKUPINA: Biblična skupina nam pomaga ozavestiti dejstvo, da vedno, ko odprem Sveto pismo, podam roko Nekomu, ki je že dolgo ob meni, me pozna, ljubi mojo preteklost in prihodnost. Vabljeni ste, da se pridružite biblični skupini v Šmarju pri Jelšah. Srečanja bodo ob četrtkih, ob 19. uri v veroučni učilnici pri muzeju Baroka. Če bo dovolj interesa bomo z bibličnimi srečanji začeli v četrtek, 27. oktobra. Prosimo, da svojo navzočnost potrdite, do četrtka, 20. oktobra na naslov: janez.kozinc@gmail.com ali župnišče Šmarje.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE: Pred nami je praznik Vseh svetih in Vernih duš dan. Na praznik Vseh svetih je v cerkvi ob 14. uri molitev za rajne po namenu spominov. Po molitvi je blagoslov grobov. Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki je v cerkvi na stranskem oltarju.

 

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA

Ob prazniku Vseh svetih in dnevu spomina na umrle vas vabimo, da namesto množice sveč in rož, prižgete svečko manj, prihranjen denar pa namenite ljudem v stiski. Z nakupom posebne sveče Karitas skrbite za okolje, darujete za dobrodelne programe in ohranjate spomin na vaše rajne. Minljive sveče in cvetje naj zamenja naš dar za ljudi, ki so potrebni naše pomoči.  S tem, ko namenite svoj dar za svečo z logo Karitas ali Eko leska svečka pomagate, da lahko zasveti luč upanja tudi ljudem v stiski. Priporočeni dar za svečo z logo Karitas ali Eko leseno svečko je 2€.

 

MISIJONSKA NEDELJA 2022

V nedeljo, 23. oktobra 2022, bomo obhajali misijonsko nedeljo – svetovni misijonski dan pod geslom »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo potekalo v župniji Rogaška Slatina.

Ob 15.00 bo molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16.00 bo slovesna sveta maša, pri kateri bosta prepevala otroški in mešani pevski zbor iz domače župnije. Somaševanje duhovnikov bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. 

Ta dan poteka po vsem svetu nabirka za misijone. Iskrena Bog povrni za vaš dar, ki ga boste namenili za misijone.

 

IZBIRA ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA

V župnijah Celjske škofije v mesecu oktobru poteka izbiranje novih župnijskih pastoralnih svetov, katerih mandat bo trajal 4 leta, do l. 2026 oz. do datuma, ko bo novo izbiranje ŽPS na področju celotne Slovenije.

V naših treh župnijah (Šmarje pri Jelšah, Sladka Gora, Sv. Peter na Kristan Vrhu) imamo izbiro članov ŽPS dve nedelji: 9. in 16. oktobra pri vseh svetih mašah. V ta namen smo pripravili poseben listič, na katerega zapišete tri predstavnike iz svojega okraja/ vasi in dva kandidata iz drugih okrajev/vasi. Kandidatni list oddajte za to posebej pripravljeno škatlico.

Hvala za sodelovanje.

 

SVETI MISIJON od 14. do 23. oktobra

Naslov misijona SKUPAJ NA POTI nas želi spodbuditi, da bi hodili skupaj.

V času misijona je v naši župniji sv. maša vsak dan ob 17. uri, razen v soboto, ko je ob 8. uri. Vsak dan bo priložnost za sv. spoved. V četrtek, 20. oktobra je spovedni dan. Ob 15.30 uri je spoved otrok. Ob 16.30 pa spoved odraslih. Misijonska spoved je zelo pomembna. Lepo vabljeni.

Vabljeni ste tudi, da se pridružite raznim pričevanjem, ki bodo v župnijski cerkvi v Šmarju po večerni sv. maši.

Ponedeljek, 17. oktober: zakonca Melita in Gregor Čušin.

Torek, 18. oktober: Aleš Primc, Mama in ata kje sta?

Sreda, 19. oktober: Jože Senegačnik, mag. Lilijana Urlep in Maja Krevs ter otvoritev razstave o Cvetani Priol. 

Četrtek, 20. oktober: p. Branko Cestnik, Skupna pot župnije danes in jutri.

Petek, 21. oktober: zakonca Angelca in Jože Šuster

Sobota, 22. oktober: redovnica in bogoslovec – duhovni poklici.

Lepo vabljeni, da v času misijona stopimo na pot župnijske duhovne obnove.

 

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI

Dragi župljani in župljanke!

Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1% svoje dohodnine župniji Šmarje pri Jelšah. Obrazec z izpolnjenim nazivom upravičenca in davčno številko upravičenca (župnija Šmarje pri Jelšah J)  je na voljo na polici za verski tisk in na stranskem oltarju. Obrazec dopolnite s podatki (ime, priimek, naslov, davčna številka) in podpisanega vrnete in ga oddate v za to pripravljeno škatlo ali v župnišče.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 17. do 23. oktobra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.