VEROUK: V četrtek, 27. oktobra imajo verouk veroučenci od 1. do 7. razreda.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V četrtek, 27. oktobra ob 19. uri začenjamo v Šmarju z urami Svetega pisma, ki bodo v veroučni učilnici pri muzeju Baroka. Lepo vabljeni, da se pridružite biblični skupini.

 

DEKANIJSKO SREČANJE KARITAS »SKUPAJ DELJAMO DOBRO«

Vodstvo škofijske Karitas vabi sodelavce vseh župnijskih Karitas naše dekanije na srečanje »Skupaj delajmo za dobro«. Dekanijsko srečanje bo v četrtek, 27. oktobra 2022 ob 18. uri v župnijski cerkvi v Šmarju pri Jelšah. Srečanje se bo začelo s sveto mašo. Sodelavke in sodelavci Karitas lepo vabljeni.

 

ZAHVALA ZA SV. MISIJON: Od 14. do 23. oktobra smo imeli sv. misijon. Vodili so ga misijonarji kapucini: p. Vinko, p. Primož in p. Matej. Oratorijska dneva pa je vodila s. Anja. Med tednom pa smo po večerni sv. maši prisluhnili raznim gostom. Vsem, ki so vodili in nas nagovarjali v času misijona se iskreno zahvaljujem. Hvala tudi vsem, ki ste v tem času stopili na pot misijona in duhovne poglobitve.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE: Pred nami je praznik Vseh svetih in Vernih duš dan. Na praznik Vseh svetih je v cerkvi ob 14. uri molitev za rajne po namenu spominov. Po molitvi je blagoslov grobov. Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki je v cerkvi na stranskem oltarju.

 

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA: Ob prazniku Vseh svetih in dnevu spomina na umrle vas vabimo, da namesto množice sveč in rož, prižgete svečko manj, prihranjen denar pa namenite ljudem v stiski. Z nakupom posebne sveče Karitas skrbite za okolje, darujete za dobrodelne programe in ohranjate spomin na vaše rajne. Minljive sveče in cvetje naj zamenja naš dar za ljudi, ki so potrebni naše pomoči.  S tem, ko namenite svoj dar za svečo z logo Karitas ali Eko leska svečka pomagate, da lahko zasveti luč upanja tudi ljudem v stiski. Priporočeni dar za svečo z logo Karitas ali Eko leseno svečko je 2€.

 

MISIJONSKA NEDELJA 2022: V nedeljo, 23. oktobra 2022 obhajamo misijonsko nedeljo – svetovni misijonski dan pod geslom »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). 

Osrednje slovensko praznovanje misijonske nedelje bo potekalo v župniji Rogaška Slatina. Ob 15.00 molitvena ura s pričevanjem slovenskih misijonarjev, ki so trenutno v domovini. Ob 16.00 slovesna sveta maša, pri kateri bosta prepevala otroški in mešani pevski zbor iz domače župnije. Somaševanje duhovnikov vodi celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. 

Ta dan poteka po vsem svetu nabirka za misijone.

Iskrena Bog povrni za vaš dar, ki ga boste namenili za misijone.

 

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI

Dragi župljani in župljanke! Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1% svoje dohodnine župniji Šmarje pri Jelšah. Obrazec z izpolnjenim nazivom upravičenca in davčno številko upravičenca (župnija Šmarje pri Jelšah J)  je na voljo na polici za verski tisk in na stranskem oltarju. Obrazec dopolnite s podatki (ime, priimek, naslov, davčna številka) in podpisanega vrnete in ga oddate v za to pripravljeno škatlo ali v župnišče.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

 Od 24. do 30. oktobra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.