PRAZNIK VSEH SVETIH IN MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

V torek, 1. novembra obhajamo praznik Vseh svetih. To je dan, ko se še posebej spominjamo naših dragih rajnih. Vabim vas k prazničnemu bogoslužju, ki bo po nedeljskem dnevnem redu.

Popoldne ob 14. uri je v župnijski cerkvi molitev za rajne za katere boste namenili spomine, nato je blagoslov grobov.

 

SPOMIN VSEH VERNIH RAJNIH – VERNIH DUŠ DAN

V sredo, 2. novembra, ko obhajamo vernih duš dan je sv. maša ob 8. uri v župnijski cerkvi na Sladki Gori. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za rajne.

 

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM

V četrtek lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 16.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast materi Božji molimo za nove duhovniške poklice. Ta dan je obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU

Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskrena Bog povrni za vaš dar.

 

DUHOVNE VAJE v župnišču

Od 4. do 6. novembra bodo v našem župnišču imeli duhovne vaje birmanci (prva skupina) iz Šmarja pri Jelšah.

 

ZAHVALNA NEDELJA

Praznik zahvale so poznala že starodavna ljudstva, ki so v znamenje zahvale in prošnje za blagoslov darovala ječmenove snope, poljedelska ljudstva pa so darovala enoletno jagnje. Z nastopom judovstva oziroma z izhodom judovskega ljudstva iz egiptovske sužnosti je zahvala dobila bogoslužni in odrešenjski pomen. Judje se tega dogodka spominjajo ob šotorskem prazniku (prim. 5 Mz 16,13–15 in 4 Mz 29,35–39).

Praznik zahvale je dan hvaležnosti in zahvaljevanja, vendar ne le za letino in pridelke, ki jih je dala narava, ampak tudi za druge darove, npr. za spoznanje, svobodo, dobroto, dom, čas, vero. Zahvala zajema vse naše življenje – vse, kar smo in kar imamo. (https://katoliska-cerkev.si).

V nedeljo, 6. novembra obhajamo ZAHVALNO NEDELJO. V župnijski cerkvi bomo imeli sv. mašo ob 8. uri, pri p. c. sv. Mihaela pa ob 10.30 uri.

  1. novembra ob 10.30 uri bomo obhajali zahvalno nedeljo pri p. c. sv. Benedikta, in 20. novembra ob 8. uri pri p. c. sv. Nikolaja v Lembergu.

 

MANJŠA SVEČA, ZA SOČLOVEKA SREČA

Ob prazniku Vseh svetih in dnevu spomina na umrle vas vabimo, da namesto množice sveč in rož, prižgete svečko manj, prihranjen denar pa namenite ljudem v stiski. Z nakupom posebne sveče Karitas skrbite za okolje, darujete za dobrodelne programe in ohranjate spomin na vaše rajne. Minljive sveče in cvetje naj zamenja naš dar za ljudi, ki so potrebni naše pomoči.

S tem, ko namenite svoj dar za svečo z logo Karitas ali Eko leska svečka pomagate, da lahko zasveti luč upanja tudi ljudem v stiski. Priporočeni dar za svečo z logo Karitas ali Eko leseno svečko je 2€.

 

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI

Dragi župljani in župljanke!

Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1% svoje dohodnine župniji Sladka Gora. Obrazec z izpolnjenim nazivom upravičenca in davčno številko upravičenca (župnija Sladka Gora J)  je na voljo na stranskem oltarju. Obrazec dopolnite s svojimi podatki (ime, priimek, naslov, davčna številka) in podpisanega vrnete in ga oddate v za to pripravljeno škatlo ali v župnišče. Izpolnjeni obrazec oddajte do 15. decembra, da še pred prazniki pošljemo na FURS.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 31. oktobra do 6. novembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske Gorce in Gradca.