ADVENTNI ČAS: S prvo adventno nedeljo, 27. november začenjamo letošnji adventni čas in pripravo na božične praznike. Priprava na božične praznike naj ne bo samo na zunaj, ampak pripravimo svoja srca, da se bo Jezus v njem tudi rodil. V tem svetem adventnem času ste vabljeni k prejemu zakramenta sprave – k sveti spovedi. Odstranimo iz svojega srca vse tisto, kar nas ovira, da se Jezus ne bi mogel roditi v mojem in tvojem srcu.

 

  1. ADVENTNA NEDELJA – NEDELJA KARITAS

Na 1. adventno nedeljo v Cerkvi na Slovenskem obhajamo tudi nedeljo Karitas. Župnijska Karitas je pripravila adventne venčke. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas in prispevali dar. Tudi na ta način pomagate ljudem v stiski.

Hvala vsem sodelavkam in sodelavcem naše župnijske Karitas.

 

ADVENTNI KOLEDAR: Leto je naokoli in ponovno vstopamo v adventni čas. Po starodavnem izročilu Cerkve je advent čas priprave, pričakovanja in miru.

Dragi starši!

V tem tednu so otroci pri uri verouka dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. Vabimo vas, da si v adventnem času vzamete vsak dan nekaj trenutkov za umiritev od dnevnih obveznosti in od zunanjega hrupa »veselega decembra«. Z zgodbami, ki so zapisane v Adventnem koledarju vam želimo pomagati, da skupaj kot družina posvetite  nekaj minut branju, premišljevanju in skupni molitvi. Vse skupaj vam bo vzelo dnevno le okrog 5-10 minut.

Rdeča nit letošnjega Adventnega koledarja je molitev otrok za otroke; molitev, ki nas povezuje z Bogom in podpira delo naših misijonarjev. V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje mlade Francozinje blažene Pauline-Marie Jaricot, ki je v začetku 18. stoletja v Lyonu ustanovila več prepoznavnih misijonskih pobud. V drugem delu je njeno življenje in delo povezano s pričevanji slovenskih misijonarjev.

Poleg molitve in duhovne podpore smo poklicani h konkretnim dejanjem pomoči do bližnjega. Ker večina od nas ne more oditi v misijone, lahko našim misijonarjem najlažje pomagamo s finančnimi darovi. K tej solidarnosti vabimo tudi otroke iz naših treh župnij.

Na sredi Adventnega koledarja je kartonček, iz katerega bodo sestavili škatlico kot nabiralnik, v katerega skozi adventni čas otroci nabirajo darove za misijone. Vsak dar je dragocen, četudi je samo malo drobiža. Pomembno je, da darujemo z veseljem in z mislijo na otroke v misijonih.

Dragi otroci! Ob praznika Jezusovega rojstva zbrane darove v misijonskem hranilniku položite k jaslicam v cerkvi.

 

VEROUK

V četrtek, 1. decembra imajo verouk veroučenci od 1. in 9. razreda. Iz birmanske skupine pridejo k verouku samo tisti, ki se niso udeležili duhovnih vaj.

 

OTROŠKO – MLADINSKI PEVSKI ZBOR

Še vedno z veseljem vabimo otroke, da se pridružite nastajajočemu cerkvenemu otroško-mladinskemu  pevskemu zboru Sladka Gora. Pevske vaje so ob nedeljah, ob 9.30 uri. Pridi! Ne bo ti žal! Kadarkoli

se nam lahko pridružiš. Veseli te bomo.

Dragi starši! Spodbudite svoje otroke, da se vključijo in sodelujejo … Brez vaše spodbude ne bo šlo…

župnik Damjan in učiteljica Petra J

SINODA

Koordinatorje SINODE dekanije KOZJE – ROGATEC – ŠMARJE vabimo na sinodalno srečanje, ki bo v ponedeljek, 28. novembra 2022 ob 19. uri v veroučnih prostorih župnije Šmarje pri Jelšah. Skupno srečanje bo namenjeno prepoznavanju 2-3 najpomembnejših vidikov sinode, ki jih želimo najprej odpirati in poglabljati. Dragi koordinatorji, lepo vabljeni.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE

V četrtek, 1. decembra ob 19.30 uri ste lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice v Šmarju pri Jelšah.

 

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM

V četrtek, 1. decembra, ki je prvi v mesecu ste  lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 16.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast materi Božji molimo za nove duhovniške poklice. Ta dan je tudi obisk bolnikov na domu.

 

PRVI PETEK V MESECU

Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja, 4. december, je prva nedelja v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Iskreno se vam zahvaljujem za vsak vaš dar, ki ga namenite za potrebe župnije. Iskrena Bog povrni.

 

MIKLAVŽ BO PRIŠEL …

Dragi otroci! V soboto, 3. decembra 2022 ob 9. uri bo v našo župnijsko cerkev ponovno med nas prišel Miklavž.

 

MIKLAVŽEVA NEDELJA V LEMBERGU

  1. decembra obhajamo god sv. Miklavža. Sv. Miklavž je poznan po svoji dobroti. Čeprav je živel pred 1700 leti nas še vedno nagovarja po svoji dobroti. Po svojih zastopnikih prihaja med nas in še posebej razveseljuje otroke.

Temu priljubljenemu svetniku je posvečena tudi naša podružnična cerkev v Lembergu. V nedeljo, 4. decembra obhajamo Miklavževo nedeljo. Lepo vabljeni k sveti maši v Lemberg, ki bo ob 10.30 uri. Sveta maša v župnijski cerkvi pa bo ob 8. uri.

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR

V zakristiji sta na razpolago Pratika (7,00 eur) in Marijanski koledar (3,00 eur).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 28. novembra do 4. decembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.