DVENTNA SVETA SPOVED

Na božične praznike se pripravimo tudi tako, da pristopimo k zakramentu sprave – to je k sveti spovedi. Lepo vabljeni. Ne odlašajmo na zadnje dneve.

 

VEROUK imajo v četrtek veroučenci 8. in 9. razreda.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE

V četrtek, 15. decembra ob 19.30 uri ste lepo vabljeni v Šmarje pri Jelšah na biblično srečanje, ki bo v veroučni učilnici. 

 

PREDAVANJE – RADOSTI IN PASTI NOVE TEHNOLOGIJE

Spoštovani starši in vsi ostali!

V župniji Šmarje pri Jelšah so pripravili srečanje za vas in sicer v petek, 16. 12. 2022 po večerni sveti maši, ob 19. uri z naslovom : »RADOST IN PASTI NOVE TEHNOLOGIJE!«

Živimo v času, ko se velikokrat ne znajdemo kako postaviti meje, oziroma pravilno uporabljati novo tehnologijo, zato velikokrat pride do zasvojenosti.

Z nami bo MIHA KRAMLI, terapevt in vodja centra za zdravljenje odvisnosti. Strokovnjak, ki se je pred dobrimi dvajsetimi leti začel ukvarjati predvsem s problematiko prepovedanih drog, se zadnje čase dnevno srečuje z zasvojenimi s pametnimi elektronskimi napravami. Po oceni danes že več kot 50 odstotkov otrok in mladostnikov preživi prosti čas v virtualnem svetu, ne resničnem. To je problem. Z njim se bo morala spopasti civilizacija. Miha Kramli pravi, da smo z ekrani posegli že v otroške zibelke.

Toplo priporočam to srečanje, ki bo vsem nam pomagalo pri vzgoji in osveščenosti.

Srečanje bo v veroučni učilnici. Lepo vabljeni!

 

SLAVILNI VEČER

V župniji Šmarje pri Jelšah vsako tretjo soboto po večerni sv. maši imamo slavilni večer. Ob prepevanju slavilnih pesmi in spevov, ter premišljevanju Božje besede slavimo Gospoda. Ta adventni večer bomo obogatili tudi s Taizejskimi spevi. Skupaj molimo in slavimo Boga. Slavljenje bo v soboto, 17. decembra po večerni sv. maši, ob 19. uri. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA

V nedeljo, 25. decembra obhajamo praznik Jezusovega rojstva. V spomin na ta dogodek v cerkvi in tudi po domovih postavljamo jaslice. Pri nas je običaj, da po prazniku Jezusovega rojstva duhovnik obišče domove in blagoslovi jaslice in dom.

Tudi letos bomo duhovniki prišli k vam. Z božičnimi blagoslovi v župniji Sladka Gora bomo začeli tako kot običajno 2. januarja. V kolikor bo možno bo blagoslov domov po istem razporedu, kot je bilo prejšnja leta. Vabimo pa tiste, ki ste morda se v tem letu priselili, ali pa še nismo bili pri vas, da nas obvestite, če želite prejeti božični blagoslov doma.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Leta 1986 so na avstrijski televiziji ORF izvedli projekt za invalidne otroke. Namesto drobnih daril so delili plamen iz votline Jezusovega rojstva v Betlehemu. Ker je bila oddaja namenjena otrokom, so se odločili da Luč miru iz Betlehema v votlini Jezusovega rojstva prižge otrok, ki se je v tistem letu še posebej izkazal.

Danes je to izjemno odmevna in velika dobrodelna akcija, ki povezuje številne organizacije in posamezniki. Luč miru iz Betlehema zdaj v Slovenijo skavti prinašajo že 31 let.

Akcijo Luč miru iz Betlehema vsako leto spremlja poslanica, ki ljudem vsakič prinaša novo sporočilo.

Z letošnjo poslanico VSTANI IN SVETI želijo poudariti pomen vljudnosti in spoštovanja med nami. Tako se namreč gradi mir, ki ga oznanja in prinaša božični dogodek, prihod Božjega Sina na svet. Tako se prižiga luči, ki jih človek človeku ne more dati drugače, kakor da ta luč postane on sam. In za to je potrebna samo drobna odločitev, da bomo drug z drugim spet ravnali kot s človekom, ki ima svojo vrednost in svoje dostojanstvo. Začnimo torej z lepo besedo, ki rodi nekaj lepega. Pozdravljajmo se. Bodimo vljudni drug do drugega. Tako se bo Bog, ki je Beseda, med nami rodil tudi letos. V naših besedah.

Skavti iz Šentjurja bodo tudi med nas prinesli Luč miru iz Betlehema. Vse nas vabijo, da se pridružimo in to Luč sprejmemo in jo ponesemo na svoje domove. Plamen bodo med nas prinesli, 18. decembra, ko bomo na adventnem vencu prižgali že četrto svečo. Naj Luč miru iz Betlehema gori v naših srcih, družinah, župniji, domovini in svetu. 

 

PRATIKA (7,00 eur), MARIJANSKI KOLEDAR (3.00 eur) in LISTNI KOLEDAR (0.70 eur) so na oltarju.

 

VERSKI TISK V LETU 2022

Dragi župljani in župljanke!

Vabim vas, da obnovite naročnino, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Tednik Družina ali mesečnik Ognjišče oz. druge verske revije lahko naročite tudi po pošti.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

Družina do 31. januarja 149€, kasneje 166,40€.

Ognjišče v župnišču 37,40€, po pošti pa 38,90€.

Misijonska obzorja 9€. Hvala ker ste naročnik verskega tiska.

 

OTROŠKO – MLADINSKI PEVSKI ZBOR

Še vedno z veseljem vabimo otroke, da se pridružite cerkvenemu otroško-mladinskemu  pevskemu zboru Sladka Gora. Pevske vaje bodo prihodnjo nedeljo, ob 9.30 uri. Pridi! Ne bo ti žal! Kadarkoli se nam lahko pridružiš. Veseli te bomo. Dragi starši! Spodbudite svoje otroke, da se vključijo in sodelujejo … Brez vaše spodbude ne bo šlo…

župnik Damjan in učiteljica Petra

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 12. do 18. decembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.