OZ- december – 3ADVENTNA SVETA SPOVED

 Na božične praznike se pripravimo tudi tako, da pristopimo k zakramentu sprave – to je k sveti spovedi. Lepo vabljeni.

 

VEROUK imajo v četrtek še veroučenci od 1. do 7. razreda, potem pa bomo z veroukom začeli po božičnih blagoslovih. V tem času so veroučenci še posebej vabljeni k sv. mašam. Povabljeni so, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventni akciji za lačne otroke prinesejo k jaslicam, ki so v župnijski cerkvi.

 

JASLICE

Na adventnem vencu smo prižgali že četrto svečo. Samo nekaj dni nas še loči od praznika Jezusovega rojstva. V soboto zvečer bomo zapeli Sveta noč, blažena noč … V spomin na Jezusovo rojstvo postavljamo jaslice doma in v cerkvi. Prosim, da se dogovorite in postavite jaslice v župnijski cerkvi. Hvala.

SVETI VEČER IN BOŽIČ

V soboto je sveti večer. Ob 20. uri je sveta maša svetega večera v župnijski cerkvi za otroke in družine. Ob polnoči je slovesna polnočna sveta maša. Pri sv. Benediktu je sv. maša ob 21. uri. Na božični dan sta sv. maši v Lembergu ob 8. uri in v župnijski cerkvi ob 10.30 uri. Naj božični prazniki ne ostanejo brez sv. maše. Lepo vabljeni.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA: V nedeljo, 25. decembra obhajamo praznik Jezusovega rojstva. Pri nas je običaj, da po prazniku Jezusovega rojstva duhovnik obišče domove in blagoslovi jaslice in dom.

Tudi letos bo duhovnik prišel k vam. Vabimo pa tiste, ki ste morda se v tem letu priselili, ali pa še nismo bili pri vas, da nas obvestite, če želite prejeti božični blagoslov doma. Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo škarpe pri župnijski cerkvi.

V ponedeljek, 2. januarja se začne božični blagoslov domov in družin tukaj na Sladki Gori. Če slučajno kdo želi blagoslov doma drugi dan kot je določeno, naj to sporoči.

Blagoslov domov in družin:

nedelja, 25. december, ob 14.30 na strani železnice od Dimeca do Dečmanov,

ponedeljek, 2. januar ob 8.45 Mestinje,

torek, 3. januar ob 8.45 Pečica, Beli Potok, Jerovska vas, Sladka Gora,

sreda, 4. januar ob 8.45 Dolga Gora,

četrtek, 5. januar ob 8.45 Gradec, Polžanska Gorca, Bobovo,

petek, 6. januar ob 8.45 Topolovec, Krtince, Nova vas,

sobota, 7. januar ob 8.45 Ržiše, Lemberg, Pijovci,

nedelja, 8. januar ob 12.00 Polžanska vas.

V času božičnih blagoslovov, do 22. januarja je sv. maša ob četrtkih ob 8. uri.

 

SLADKOGORSKI LIST: Prihodnja številka našega župnijskega glasila Sladkogorskega lista bo izšla za 14 dni. Če želite, da je sv. maša do 8. januarja zapisana v župnijskem glasilu, potem prosim, da to sporočite najpozneje do četrtka, 22. decembra. Hvala za razumevanje!

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR

Na razpolago so Pratika (7,00 eur), Marijanski koledar (3,00 eur) in listni koledar (0,70 eur).

 

VERSKI TISK V LETU 2023

Dragi župljani in župljanke!

Vabim vas, da obnovite naročnino, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Tednik Družina ali mesečnik Ognjišče oz. druge verske revije lahko naročite tudi po pošti.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

Družina do 31. januarja 149€, kasneje 166,40€.

Ognjišče v župnišču 37,40€, po pošti pa 38,90€.

Misijonska obzorja 9€. Hvala ker ste naročnik verskega tiska.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 19. do 25. decembra naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.