VEROUK: V četrtek, 26. januarja imajo verouk veroučenci/ke  od 1. do 7. raz. 

 

SREČANJE SODELAVK, SODELAVCEV KARITAS DEKANIJE KOZJE, ROGATEC – ŠMARJE PRI JELŠAH: Škofijska Karitas Celje v mesecu januarja pripravlja po dekanijah srečanja za sodelavce in sodelavke Župnijskih karitas. Srečanje za sodelavke in sodelavce župnijskih Karitas naše dekanije bo v župniji Šmarje pri Jelšah, v sredo 25. januarja ob 18. uri, v veroučni učilnici pod Muzejem baroka. Še posebej so vabljeni voditelji in blagajniki. Drage sodelavke in sodelavci lepo vabljeni.

 

DOBRODELNI KONCERT: V župniji Šmarje pri Jelšah pripravljamo dobrodelni koncert, ki smo ga poimenovali »Skupaj delajmo za dobro«, ki bo namenjen za obnovo naše podružnične cerkve sv. Barbare. Vabljeni ste, da se v nedeljo, 19. februarja ob 16. uri v Kulturnem domu udeležite dobrodelnega koncerta. Nastopili bodo: skupina ZAKA PA NE, ans. SLOVENSKI ZVOKI, ans. LUN’CA, IL DIVJI in Ana FERME. Program bo povezovala Janja Ulaga, glavna urednica radia Veseljak. Od 1. februarja  bodo na razpolago vstopnice, ki jih dobite v župnišču in po nedeljskih sv. mašah. Priporočeni dar za vstopnico je 15€.

Že vnaprej hvala, ker boste prisluhnili našemu vabilu.

 

MARTIN GOLOB V ŠMARSKI KNJIŽNICI: V sredo, 25. januarja, ob 17. uri bo knjižnica Šmarje pri Jelšah v okviru psihološkega večera gostila duhovnika Martina Goloba in Lojzeta Grčmana. V pogovoru z gostoma bo predstavljena  knjiga duhovnika Martina Goloba Na spletni prižnici, ki jo bo mogoče tudi kupiti. Za glasbeni predah bosta poskrbela Tomaž Bračko in Luka Turk. Dogodek bo v zgornji dvorani kulturnega doma, vstop je prost. Lepo vabljeni.

 

  1. MAŠA PRI SV. BENEDIKTU

V četrtek, 2. februarja obhajamo praznik Jezusovega darovanja v templju. Po tem prazniku pospravimo tudi jaslice. Pred zaključkom božičnega časa bo v soboto, 28. januarja ob 17. uri sv. maša pri p. c. sv. Benedikta. Lepo vabljeni.

 

TEDEN MOLITVE ZA EDINOST KRISTJANOV

Od 18. do 25. januarja se v Cerkvi obhaja Teden molitve za edinost kristjanov, katerega naslov je »Naučite se delati dobro, skrbite za pravico« (Iz 1,17). Letošnji teden za edinost kristjanov nas spominja na to, da ekumenizem ni samo molitev za edinost, ampak vključuje tudi konkretno sodelovanje med kristjani različnih  skupnosti in cerkva. Cerkveni dokumenti naštevajo naslednja področja: pravičnost in mir, krepitev družinskega življenja, spoštovanje manjšinskih skupnosti, ohranjevanje stvarstva, sprava med narodi in skupnostmi.

Lep primer takšnega sodelovanja pri nas so izjave Sveta krščanskih cerkva in islamske skupnosti,  v katerih se podpisnice zavzemajo za temeljne človeške vrednote. Lani so se soglasno izrekle v prid tradicionalnega pojmovanja družine in zakona. …

Tema »skrbi za pravico« je tudi sestavina sinodalnega procesa, ki je prav tako v službi »socialne pravičnosti, človekovih pravic in skrbi za skupni dom«.

(dr. Bogdan Dolenc, član komisije za ekumenizem in medverski dialog)

 

MOLITEV ZA EDINOST: Gospod Jezus, na večer, preden si umrl za nas, si molil, da bi bili vsi Tvoji učenci popolnoma eno, kakor Ti v Očetu in Oče v Tebi.

Daj, da bomo živo začutili, kako velika nezvestoba do Tebe je naša razdeljenost.

Daj nam iskrenosti, da bomo priznali in obžalovali ravnodušnost, nezaupanje in medsebojno nenaklonjenost, ki se morda skrivajo v nas.

Daj nam poguma, da bomo vse to izkoreninili.

Nakloni nam, da se vsi zedinimo v Tebi, da bi se iz naših src in ustnic neprestano dvigala Tvoja molitev za edinost kristjanov, kakršno Ti hočeš.

V tebi, ki si popolna Ljubezen, naj najdemo Pot, ki vodi do edinosti v poslušnosti Tvoji Ljubezni in Resnici. Amen.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

Od 23. do 29. januarja naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.