VEROUK

V četrtek, 2. marca je verouk za veroučence 8. in 9. razreda.

 

PRVI ČETRTEK

V četrtek pred prvim petkom ste vabljeni k sv. maši in molitvi rožnega venca za nove duhovniške poklice in za stanovitnost duhovnikov. Ob 16.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 17. uri sv. maša.

Ta dan je obisk bolnikov.

 

PRVI PETEK v MESECU

Na prvi petek v mesecu lepo vabljeni k sv. maši ob 8. uri. Pol ure pred sv. mašo, torej ob 7.30 uri bo izpostavljeno sv. Rešnje Telo. Ob rožnem vencu in litanijah na čast Srcu Jezusovem posvetimo svoja srcu Jezusovemu srcu. Lepo vabljeni.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja (5. marec) je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer«. Darovi ob prvih nedeljah so še posebej namenjeni za obnovo škarpe okoli župnijske cerkve.

 

FILM O SLOMŠKU

Pred nami je nov filmski mejnik v slovenski katoliški produkciji, celovečerni film o svetniškem kandidatu Antonu Martinu Slomšku. Sodoben filmski portret odkriva ozadje njegovega vizionarskega dela. Iz številnih niti stkana pripoved o človeku, ki je globoko spoštoval okolje v katerem je odraščal in pozneje deloval. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bokih drugih evropskih narodov, ki so sredi 19. Stoletja doživljali preporod. Srečen bo čas  je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo i nji vdano posvetil celo svoje življenje.

Projekcija filma bo v petek, 24. marca, ob 19. uri v dvorani Kino Šmarje.

Lepo vabljeni.

 

POSTNI ČAS in KRIŽEV POT

V postnem času smo še posebej nagovorjeni k redni vsakdanji molitvi, obisku nedeljske sv. maše, k sveti spovedi, odpovedi določeni razvadi ali dobrini, dobrim delom,…

Vsak postni petek na začetku sv. maše je molitev križevega pota.

V nedeljo, 12. marca ob 15. uri ste lepo vabljeni k pobožnosti križevega pot k podružnični cerkvi sv. Mihaela. 

 

MOLITEV V POSTNEM ČASU

Gospod, moj Bog,

odpri mi ušesa za tvojo besedo.

Tvoja beseda naj preoblikuje moje misli,

da bom spoznal svoje dostojanstvo

in ga priznal drugim.

Utelesi naj se v mojih dejanjih

in usmeri moj korak k človeku ob meni.

Odmeva naj v mojih besedah

in ozdravi naše odnose.

Še posebej naj ozdravi naše bolečine,

ki jih povzroča zasvojenost.

Gospod, Tebi je to mogoče – pomagaj mi,

da bom sprejel tvojo ljubezen

in Te prepoznal v svojih bližnjih. Amen.

 

OBNOVA POTI KALVARIJE

V tem tednu se naj bi začela obnavljati pot Kalvarije, zaradi tega bo do konca mesece aprila pot zaprta na celotnem območju od prve kapelice do cerkve sv. Roka. Zaradi zapore poti ob postnih nedeljah ne bo pobožnosti križevega pota k sv. Roku.

Ker pa pot še ni zaprta, zato bomo na prvo postno nedeljo, 26. februarja še imeli križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena pa bo križev pot v župnijski cerkvi.

 

MINISTRANTI: V nedeljo 5. marca vabimo ministrante na popoldanski izlet. Ob 13.30 bomo štartali izpred Šmarskega župnišča. Povratek v Šmarje je načrtovan med 18. in 18.45. uro. Zaradi organizacije potrebujemo prijave, ki jih sporočite g. Damjanu ali g. Janezu najpozneje do četrtka, 2. marca.

 

ROMANJI

V letu 2023 sta predvideni romanji v Međugorje od 26. do 29. aprila in z agencijo Aritours od 14. do 17. septembra v Vojvodino in Baranjo. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 27. februarja do 5. marca naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Sladke Gore in Pečice.