VEROUK

V četrtek, 9. februarja je verouk za veroučence od 1. do 9. razreda.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE

V četrtek, 9. februarja ob 19.30 uri ste lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice pri Muzeju baroka v župniji Šmarje pri Jelšah.

 

MINISTRANTI

Ministranti vabljeni v nedeljo 5. marca na popoldanski izlet. Ob 13.30 bomo štartali izpred Šmarskega župnišča. Obiskali bomo mesto Celje, si pogledali kakšno znamenitost, zavili k salezijancem na Hudinji, kjer bo čas za razne igre (zunaj na igrišču ali notri), večerjo in skupno molitev. Povratek v Šmarje je načrtovan med 18. in 18.45. uro. Zaradi organizacije potrebujemo prijave, ki jih sporočite g. Damjanu ali g. Janezu.

 

  1. SVETOVNI DAN BOLNIKOV

Za svetovni dan bolnikov, ki ga obhajamo 11. februarja, na god Lurške Matere Božje, je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom: »Poskrbi zanj«. Sočutje kot sinodalno izvajanje zdravljenja.

»Bolezen je del naše človeške izkušnje. Vendar pa lahko postane nečloveška, če jo živimo v osamljenosti in zapuščenosti, če je ne spremljata skrb in sočutje. Ko hodimo skupaj, je normalno, da se nekdo počuti slabo, da se mora ustaviti zaradi utrujenosti ali zaradi kakšne nezgode na poti. Tam, v takšnih trenutkih vidimo, kako hodimo: ali v resnici hodimo skupaj, ali pa smo samo na isti poti, vendar vsak zase, pazimo na svoje koristi in pustimo, da se drugi ‘znajdejo’.

Papež Frančišek nas v svoji poslanici vabi, da se ob izkušnji krhkosti in bolezni naučimo hoditi skupaj skladno z Božjim slogom, ki je bližina, sočutje in nežnost.

Osrednja molitvena slovesnost ob svetovnem dnevu bolnikov bo v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah, v soboto, 11. februarja, ob 10. uri, ki jo bo vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Papež Frančišek je 16. januarja zdravstvenim delavcem dejal: Zdravje ni razkošje; svet, ki odmetava bolnike, nima prihodnosti. Ta misel naj nas spodbudi k bližini, sočutju in nežnosti do trpečih in bolnih.

 

VPIS V KATOLIŠKE ŠOLE in na TEOLOŠKO FAKULTETO

V mesecu februarju potekajo informativni dnevi za vpis v srednje šole in na fakultete. V naši državi imamo štiri katoliške srednje šole: gimnazija Želimlje, Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška (Maribor), Škofijska gimnazija Vipava in Škofijska klasična gimnazija (Ljubljana). Ob vsaki od omenjenih gimnazij deluje tudi dijaški dom, ki šolanje omogoča dijakom, ki bi se iz oddaljenejših krajev težje dnevno vozili k pouku.

Informativni dan bo v petek, 17. februarja 2023, ob 9. in 15. uri in v soboto, 18. februarja 2023, ob 9. uri. Informativni dan na Teološki fakulteti bo v petek, 17. februarja 2023, ob 10.00 in 15.00 ter v soboto, 18. februarja, ob 10.00 na fakulteti v Ljubljani, Poljanska 4.

 

ZAHVALA ZA VAŠ DAR

Danes, ko obhajamo prvo nedeljo v mesecu je darovanje okoli oltarja in je vaš dar še posebej namenjen za obnovo škarpe okoli župnijske cerkve. Iskrena hvala za vaš dar, ki ga sedaj še posebej namenjate za obnovo škarpe.

V četrtek, 2. februarja smo s praznikom Gospodovega darovanja v templju po ljudskem izročilu zaključili božični čas. Hvala, da ste pospravili jaslice.

 

DOBRODELNI KONCERT

V župniji Šmarje pri Jelšah bo dobrodelni koncert »Skupaj delajmo za dobro« za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare.

Vabljeni ste, da se v nedeljo, 19. februarja ob 16. uri v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah udeležite dobrodelnega koncerta. Nastopili bodo: skupina ZAKA PA NE, ans. SLOVENSKI ZVOKI, ans. LUN’CA, IL DIVJI in Ana FERME. Program bo povezovala Janja Ulaga, glavna urednica radia Veseljak. Vstopnice dobite v župnišču Šmarje pri Jelšah in po nedeljski sv. maši. Priporočeni dar za vstopnico je 15€.

Že vnaprej hvala, ker boste prisluhnili našemu vabilu.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE

Oznanjamo romanje v Međugorje in sicer od 26. do 29. 4. 2023. Cena romanja v primeru polnega avtobusa je 155€. Vabljeni da se prijavite Marinki na št. 031/658 455

 

PREDVIDENI DATUMI SLOVESNOSTI  SV. OBHAJILA IN BIRME

Slovesnost prvega sv. obhajila:

Sladka Gora –  nedelja, 21. maj ob 10.30 uri;

Kristan Vrh – nedelja, 14. maj ob 10. uri, in

Šmarje pri Jelšah – nedelja 28. maj ob 10.15 uri.

Slovestnost podelitve zakramenta sv. birme bo na Sladki Gori v soboto, 13. maja ob 10. uri, v Šmarju pri Jelšah pa v soboto, 20. maja ob 10. uri. 

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

Od 6. do 12. februarja naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske  Gorce in Gradca.