ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET: V sredo, 15. februarja ob 18. uri je v prostorih župnišča sestanek – srečanje članov Župnijskega pastoralnega sveta.

 

VEROUK: V četrtek, 16. februarja je verouk za veroučence 8. in 9. razreda.

 

SESTANEK: Dragi starši birmancev in birmank! V četrtek, 16. februarja ob 18.30 uri vas lepo vabim na sestanek, ki bo v prostorih župnišča. Lepo vabljeni.

 

DOBRODELNI KONCERT

V nedeljo, 19. februarja ob 16. uri bo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah dobrodelni koncert »Skupaj delajmo za dobro« za obnovo podružnične cerkve sv. Barbare. Pesem in glasbo podarjajo: skupina ZAKA PA NE, ans. SLOVENSKI ZVOKI, ans. LUN’CA, IL DIVJI in Ana FERME. Program povezuje Janja Ulaga, glavna urednica radia Veseljak. Vstopnice dobite v župnišču Šmarje pri Jelšah in uro pred koncertom. Priporočeni dar za vstopnico je 15€. Lepo vabljeni.

 

MINISTRANTI vabljeni v nedeljo 5. marca na popoldanski izlet. Ob 13.30 bomo štartali izpred Šmarskega župnišča. Obiskali bomo mesto Celje, si pogledali kakšno znamenitost, zavili k salezijancem na Hudinji, kjer bo čas za razne igre (zunaj na igrišču ali notri), večerjo in skupno molitev. Povratek v Šmarje je načrtovan med 18. in 18.45. uro. Zaradi organizacije potrebujemo prijave, ki jih sporočite g. Damjanu ali g. Janezu.

 

PUSTOVANJE

Turistično društvo Skriti biser in KS Sladka Gora vabita v nedeljo, 19. februarja 2023 ob 14. uri na pustno rajanje, ki bo pred domom krajanov in gasilcev Sladka Gora. Lepo vabljeni.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE bo od 26. do 29. 4. 2023. Cena romanja v primeru polnega avtobusa je 155€. Vabljeni da se prijavite Marinki na št. 031/658 455

 

ROMANJE V VOJVODINO in BARANJO

Od 14. do 17. septembra 2023 z agencijo Aritours pripravljamo župnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo.

  1. dan: četrtek, 14. september

Šmarje pri Jelšah – Pecs – Kelebija – Palić – Subotica

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah, vožnja na Madžarsko ter naprej mimo Velike Kaniže v PECS. Mesto pod zaščito UNESCA je peto največje madžarsko mesto in nekdanja Evropska prestolnica kulture. Ogled ene največjih katedral v Evropi, turške mošeje paše Gasi Kassima, razvaline kopališča Memi paše, narodnega gledališča, glavnega trga Szechenyi, stolpa Barbakane, … Po maši prosto za kavico in kosilo. Vožnja v Vojvodino, kjer se takoj po meji ustavimo v »ergeli« – kobilarni KELEBIJA, ki se ponaša z vzgojo plemenitih Lipicancev. Ogled kobilarne z zbirko kočij, vozov in sani ter seveda konjušnice. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Palić, kjer si ob glasbi v živo v tradicionalnem salašu privoščimo odlično vojvodinsko večerjo. Vožnja do hotela in nočitev.

  1. dan: petek, 15. september

Subotica – Palićko jezero – Novi Sad

Po zajtrku ogled starega mestnega jedra SUBOTICE. Mesto se ponaša z mnogimi znamenitostmi – »put art nouveau«. Subotico uvrščajo med najlepša mesta panonske nižine. Maša v pozno-baročni katedrali sv. Terezije Avilske. Prosto za kavico in že smo na poti do bližnjega jezera Palić in istoimenskega mesteca. Sprehod po parku, … Prosto za kosilo. Vojvodina je tudi vinorodna dežela in med obiskom vinske kleti se prepričamo o kvaliteti tamkajšnjega vina. Vožnja v NOVI SAD, glavno mesto Vojvodine. Sprehod po mestnem središču z ogledom glavnih znamenitosti. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

  1. dan: sobota, 16. september

Petrovaradin – Sremska Mitrovica – Krušedol – Sremski Karlovci – Novi Sad

Zajtrk. Nad Donavo se na površini 112 ha razteza mogočna Petrovaradinska trdnjava iz 18. stol., ki je dobila naziv “Gibraltar ob Donavi”. Prosto za kavico in že smo na poti v SREMSKO MITROVICO. Tu je nekoč stalo rimsko mesto SIRMIUM, ki je bilo od 4. stol. naprej tudi pomembno krščansko središče. Sprehod skozi središče mesta. Pot nadaljujemo pod Fruško goro do samostana KRUŠEDOL, ki je nastal v 16. stol. Ogled cerkve in zakladnice v kateri hranijo številne ikone in dragocene predmete. Po ogledu vožnja v SREMSKE KARLOVCE, mesto vina, kulture in duhovnosti. Ogledamo si dvorec patriarhov, katedralo in zanimivo mestno središče. Maša. Vožnja nazaj v hotel, večerja in nočitev.

  1. dan: nedelja, 17. september

Novi Sad – Vukovar – Aljmaš – Karanac – Šmarje pri Jelšah/Prebold

Po zajtrku vožnja na Hrvaško v VUKOVAR, ki je bilo med zadnjo vojno porušeno skoraj do tal. Vukovar je postal simbol obrambe, upora in trpljenja Hrvaške v t.i. Domovinski vojni. Sprehod skozi baročni center mesta dopolnimo z obiskom t.i. »Vukovarskega nokturna«. Pot nadaljujemo v naselje ALJMAŠ, ki leži v bližini sotočja Drave in Donave. Romarski kraj je že od leta 1704 širom Hrvaške poznan kot »Marijino pribežališče«. Maša.  Za konec našega popotovanja se zapeljemo še v etno vas KARANAC z znamenito »Ulico zaboravljenog vremena«. V Baranjski kući nas bodo ob spremljavi »baranjskih tamburašev« razvajali z lokalnimi dobrotami in žlahtno kapljico. Vožnja preko Slavonije mimo Zagreba v Slovenijo. V kraje odhoda prispemo v nočnih urah.

Cena romanja je 319 EUR.

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), večerja z živo glasbo v salašu v Paliću, obisk etno vasi Karanac s kosilom, obisk in degustacija v vinski kleti, obisk ergele Kelebija z vodenim ogledom in vožnjo s kočijami, prispevek za samostan Krušedol, vstopnina za sinagogo v Subotici (vključenih vstopnin in doplačil skupaj prib. 50 EUR), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 50 EUR. Prijave sprejemamo v župnišču Šmarje pri Jelšah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

Od 13. do 19. februarja naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Nove vasi in Pijovcev.