PRESTAVITEV URE

Iz sobote na nedeljo se je prestavila ura in tako smo prešli na poletni čas. Sv. maša ob četrtkih je od sedaj naprej ob 18. uri.

 

POSTNI POHOD – Šmarje pri Jelšah

V nedeljo, 26. marca 2023 z začetkom ob 15. uri ste lepo vabljeni na postni pohod v župnijo Šmarje. Ob 15. uri se zberemo v župnijski cerkvi nato pa gremo do p. c. sv. Miklavža in k p. c. sv. Lovrenca. Lepo vabljeni.

 

VEROUK

V četrtek, 30. marca je verouk za vse veroučence. V okviru verouka je spoved otrok.

 

  1. RADIJSKI MISIJON

Ko se temelji reda podirajo – Kaj more storiti pravični? (Ps 11,3)

Radijski misijon poteka od 26. marca do 1. aprila 2023. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17.00) bo sodeloval nadškof Marjan Turnšekk.

V kratkih pričevanjih, svetovalnici in pogovorih bodo sodelovali tudi drugi duhovniki, redovniki,  redovnice in laiki. Misijonski nagovori bodo vsak dan ob 11.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu, na spletni strani Radia Ognjišče.

V času radijskega misijona je petek, 31. marec, načrtovan kot SPOVEDNI DAN. Za našo dekanijo bo ta dan v Olimju priložnost za sv. spoved od jutra do večera.

 

BUTARE in OLJČNE VEJICE ZA CVETNO NEDELJO

Župnijska Karitas bo pripravila butare za cvetno nedeljo. Sodelavke Karitas bodo zelo vesele, če se jim pridružite pri izdelavi butarc za cvetno nedeljo. V cerkvi bodo na razpolago že v četrtek pri večerni sv. maši. Dar za butare je namenjen za delovanje župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski.

Prav tako so na razpolago tudi oljčne vejice, ki jih boste dobili pred sv. mašo. Prostovoljni dar za oljčne vejice je namenjen za župnijo. Hvala za vaš dar.

 

CVETNA NEDELJA

Bogoslužje na cvetno nedeljo nas vabi, da si prikličemo v spomin, kako so Jezusa slovesno sprejeli, ko je prihajal v mesto Jeruzalem. Pred njega so polagali zelenje in ga pozdravljali: »Blagoslovljen, ki prihaja v imenu Gospodovem«. V spomin na ta dogodek na cvetno nedeljo k sveti maši prinesemo butare, oljčne vejice, zelenje, … Blagoslov le teh bo pri obeh svetih mašah: v Lembergu ob 8. uri in v župnijski cerkvi ob 10.30 uri.

 

OBISK BOLNIKOV

Običajno obiskujemo bolnike za prvi četrtek v mesecu. V mesecu aprilu pride prvi četrtek ravno v velikem tednu, zato bom bolnike obiskoval že en teden prej in sicer v četrtek, 30. marca. Hvala za razumevanje.

 

KRIŽEV POT k p. c. sv. BENEDIKTA

Na cvetno nedeljo, 2. aprila ob 15. uri ste lepo vabljeni v Mestinje k molitvi križevega pota v naravi. Pot nas bo vodila k podružnični cerkvi sv. Benedikta.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je vaš dar namenjen za obnovo škarpe. Hvala za vaš dar.

 

ORATORIJ v Šmarju

Oratorij je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji. V župniji Šmarje bo oratorij od 3. do 7. julija. Več si lahko preberete v Šmarskem zvončku.

 

SVETA SPOVED V POSTNEM ČASU

Ko se starejši ozremo v preteklost, vidimo, da se je marsikaj spremenilo. To, kar je bilo včasih nekaj običajnega sedaj postaja izjema. Marsikaj smo opustili. Človek daje velik poudarek v skrbi za telesno zdravja. Kaj pa za duhovno in duševno zdravje? Tudi za duševno zdravje je treba skrbeti in duša potrebuje zdravilo. Zdravilo za dušo je sv. spoved, zakrament božjega usmiljenja in odpuščanja. Priložnost za sveto spoved je v Šmarju vsak dan pol ure pred sv. mašo. Prav tako pred nedeljskima sv. mašama ob 7. in 9. uro. V času radijskega misijona pa je priložnost za sv. mašo v samostanu Olimje v petek, 31. aprila od jutra do večera.

 

ROMANJE

Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prostih je še 15 mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

Od 27. marca do 2. aprila naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Dolge Gore.