ZAHVALA: Za nami so največji prazniki naše vere. Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste prispevali svoj delež k praznovanju velike noči. Hvala vsem tistim, ki ste očistili cerkev in župnišče, ter naš skupni DOM – župnijsko cerkev praznično pripravili za praznovanje našega največjega praznika. Hvala pevkam in pevcem na koru, bralcem Božje besede, ministrantom, mežnarju Daniju,… Iskreno se zahvaljujem obema duhovnima pomočnikoma g. Janezu Kozincu in Janezu Zupancu za njuno razpoložljivost, da so lahko bili obredi, da je tukaj še redno sv. maša.

 

VEROUK: V četrtek, 20. aprila je verouk za veroučence od 1. do 9. razreda. Veroučenci 8. in 9. razreda imajo verouk ob 17. Uri.

 

SESTANEK: V četrtek, 20. aprila po večerni sv. maši, ob 18.30 uri je v župnijski cerkvi sestanek s starši veroučencev 8. in 9. razreda, torej s starši birmancev in birmank. Lepo vabljeni.

 

SREČANJE ŽPS: V petek, 21. aprila ob 19. uri je v prostorih župnišča srečanje Župnijskega pastoralnega sveta. Lepo vabljeni!

 

SLADKOGORSKI LIST: Od 26. do 29. aprila je romanje v Međugorje, zato bodo na 3. velikonočno nedeljo oznanila za 14 dni. Prosim, da tisti, ki bi želeli naročiti sv. mašo v času od 24. aprila do 7. maja, potem to storite najpozneje do četrtka, 20. aprila, sicer ne bo zapisana v Sladkogorskem listu. Hvala za razumevanje.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: Župnijska Karitas vabi vse, ki v tem letu praznujete okroglo obletnico poroke, da se Bogu in Mariji zahvalimo pri sv. maši za dar zakonskega življenja s prošnjo za blagoslov.

V soboto, 6. maja ob 10.30 uri bo zahvalna sv. maša. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu 2022 slavite 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke.

Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste na dom prejeli posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se prijavite.

Zakonce jubilante vabimo, da se prijavite do srede, 2. maja 2023. Lepo vabljeni.

 

ŽUPNIJA ZIBIKA: Nekaj dni pred cvetno nedeljo me je župnik g. Alojz Podkrajnik seznanil s pismom, ki ga je poslal škofu Maksimiljanu. V tem pismu ga seznanja, da se zaradi vedno pogostejših zdravstvenih težav odpove župniji, ker ne more redno opravljati župnijskih dolžnosti. V pismu g. župnik zapiše: »Gospod škof, prosim, da mojo odločitev sprejmete. Če se mi kdaj vsaj malo povrne zdravje bom rad nevezano pomagal maševati in spovedovati.«

V sredo, 12. aprila sem bil na pogovoru pri škofu Maksimiljanu, kjer me seznani, da sprejema  župnikovo odločitev. Duhovniki iz župnije Šmarje smo sedaj odgovorni tudi za župnijo Zibika. Lahko se zgodi, da bo prišlo v prihodnosti do kakšnih sprememb pri razporedu sv. maš, zato že vnaprej hvala za razumevanje.

 

ANIMATORSKO USPOSABLJANJE: V soboto, 22. aprila od 9. do 12. ure poteka v veroučnih učilnicah v Šmarju usposabljanje za oratorijske animatorje. Še posebej povabljeni animatorji, ki še ne poznate osnovne teorije Oratorija. Udeležbo sporočite voditelju vaše animatorske skupine do srede, 19. aprila 2023.  Še posebej vabljeni novi animatorji. Dragi animatorji, lepo vabljeni.

 

ZBIRAMO STAR PAPIR

Skozi leto se po kleteh nabere veliko starega papirja (časopis, revije, reklame …). Mladi – animatorji bodo v četrtek, 20. aprila od 15. ure naprej zbirali star papir. Lepo ste naprošeni, da ga pripeljete k župnišču, kjer bosta dva animatorja sprejemala star papir. Prosim in hvala.

 

ORATORIJ v Šmarju:

V oratorijski zgodbi bomo spremljali preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobili zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo se na poti iz zapečkarja počasi spreminja v neslutenega junaka.

Letošnje geslo »Stopi na pot!« je vabilo vsem otrokom, mladim, staršem in vsem nam, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti. Oratorij bo od 3. do 7. julija. Že sedaj lepo vabljeni.

 

BLAGOSLOV MOTORJEV v Šmarju: Danes si ne moremo predstavljati življenja brez prometnih sredstev in prav je, da ta sredstva tudi blagoslavljamo. Ob godu sv. Krištofa, ki je zavetnik šoferjev navadno blagoslavljamo avtomobile. Blagoslov motorjev je običajno na začetku motoristične sezone. V župniji Šmarje pri Jelšah bo v  nedeljo, 23. aprila po sv. maši, ki je ob 10.15 uri blagoslov motorjev. Motoriste lepo vabim k sv. maši. Z blagoslovom se želimo Bogu zahvaliti za to prevozno sredstvo in ga obenem prosimo, da varuje vse tiste, ki so udeleženi v prometu. 

 

ROMANJE: Od 14. do 17. septembra je medžupnijsko romanje v Vojvodino in Baranjo. Šli bomo z dvema avtobusoma. Prostih je še 15 mest. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE ZA PRAZNIKE: Od 17. do 23. aprila naše svetišče čistijo in krasijo verniki iz Polžanske vasi in Bobovega.