POVABILO
 
LINK:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwj8vJ7Zh63wAhXElqQKHas2Ba4QFjAAegQIAhAD&url=https%3A%2F%2Fsmarnice.si%2F&usg=AOvVaw3HFiy3w24ZcBEYPRStriaG
 
»Župnik je rekel, da naj bi vsi postali svetniki in da zares lahko postanemo svetniki.« »Seveda lahko postanete svetniki,« je pokimal Serafinček. »Nemogoče,« je Peter zmajal z glavo, »to je čisto pretežko.«
Pa je res? Serafinček odločno odkimava. Še kako mogoče je! In kup idej ima, kako stopiti na pot svetništva. In ogromno svetnikov pozna: vseh starosti, poklicev, nekateri so živeli davno, drugi le nekaj let nazaj. Prav vsi pa so imeli nadvse radi Jezusa.
Dragi šmarničarji, prijazno povabljeni, da se pogovoru angela Serafinčka z otroki pridružite tudi vi. In pogumno stopite na pot. Pa ne na kakršno koli – na tisto, po kateri nas Marija vodi k Jezusu.
Pri tem nam bo v pomoč tudi šmarnična aplikacija. Ko ustvarite račun in se prijavite, (smarnice.si) lahko vsak dan odprete okence, pod katerim se skriva nova šmarnična zgodba in kratek izziv. Povabljeni, da ga po branju šmarnic in molitvi ob Marijinem oltarčku skupaj s svojo družino rešite, nato pa tedensko pošiljate svojemu katehetu, ob koncu meseca pa na naslov: sku@rkc.si. Med uspešno opravljenimi izzivi bomo izžrebali deset knjižnih nagrad.
Blagoslovljen mesec maj!